• Adana Şubemiz'den Tümtis'e destek

Tüm-tis Sendikası Adana Şubesinin örgütlenme çalışması yaptığı DHL cargo şirketinde işten çıkartılan işçilerin işe geri döndürülmesi için yapılan basın açıklamasına Adana şubemiz 12 Aralık 2012 tar
  • ÜLKEMİZDE SENDİKALAŞMAYI SUÇ SAYANLARI KINIYORUZ

TÜMTİS Sendikasının Ankara şubesine bağlı 14 yönetici ve üyenin, Özel Yetkili Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde “üye işçilerin sayısını çoğaltmak” gerekçesiyle yargılandıkları davanın 20 Kasım 2012 tarihinde yapılan karar duruşmasında ağır cezalar aldıklarını öğrendik. Birçok eski ve yeni yönetici, 6 yıl 15 gün ile 1 yıl 10 ay 15 gün arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmışlardır.
  • DHL'de TİS imzalayana kadar devam edeceğiz

TÜMTİS'e üye oldukları için işten atılan DHL işçileri, direnişlerinin 39 gününde. TÜMTİS, 18 işçinin işe geri alınması talebiyle DHL Lojistik Hizmetleri A.Ş'nin Gebze'de bulunan deposu önünde basın açıklaması yaptı.
  • TÜMTİS Genel Başkanı Öztürk kürsüde

Türk-İş 21. Olağan Genel Kurulda TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk'ün kürsü konuşmasını yayımlıyoruz.
  • Sendikal hareketi önemli bir sınav bekliyor

TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk, Sendikal Güç Birliği Platformu'nun faaliyetleri ile ilgili değerlendirmelerini bizimle paylaştı.
  • Çukurova Kargo direnişi devam ediyor

Adana’da Çukurova Kargo işyerinde örgütlenen TÜMTİS sendikası işveren tarafından kabul edilmeyince işçiler direnişe geçti. TÜMTİS’in konuyla ilgili haberini yayımlıyoruz.
  • Tayland demiryolu işçileriyle dayanışma

TÜMTİS Ankara Şubesi ve Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Tayland Büyükelçiliği önünde bir gösteri düzenledi ve Tayland demiryolu işçileriyle dayanışma gösterdi.
  • TÜMTİS'ten liman işçilerine destek

TÜMTİS üyeleri 21 Temmuz'dan bu yana Mersin Limanı A kapısında direnişini sürdüren işçilere destek vermek amacıyla eylem yaptı.
  • UPS işçilerinin örgütlenme mücadelesini destekliyoruz

İstanbul ve İzmir'de, Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası'nda (TÜMTİS) örgütlendikleri için işten çıkarılan, sendikalarından istifaya zorlanan, baskı gören, İzmir'de UPS'in taşeron firması Erka Şirketi'nin sahibi Ayhan Karaman'ın saldırısına uğrayan UPS işçilerinin örgütlenme mücadelesini destekliyor, Erka işverenini şiddetle kınıyoruz.
  • Tekel İşçileri Direnişi 70. Günüde

Tekel İşçileri Direnişlerinin 70. Gününde TÜMTİS Ankara Şube ile Birlikte Ziyaret Edildi 22.02.2010

Sayfalar

DUYURU...