• UPS'de direnen işçiler kazandı

Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası (TÜMTİS) dünyanın en büyük kargo şirketi olan UPS'nin Türkiye şubesinde toplam 1,5 yıl süren çetin mücadelelerin ardından 3200 işçi adına toplu iş sözleşmesi imzaladı.
  • UPS'te toplu görüşme başarısı kazanıldı

UPS-Türkiye’de çalışan işçiler, sendikaya üye olan ve üye olmak isteyen 163 işçinin işten atılmasından 15 ay sonra TÜMTİS sendikası tarafından temsil edilmeye hak kazandılar.
  • UPS işçilerinin örgütlenme mücadelesini destekliyoruz

İstanbul ve İzmir'de, Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası'nda (TÜMTİS) örgütlendikleri için işten çıkarılan, sendikalarından istifaya zorlanan, baskı gören, İzmir'de UPS'in taşeron firması Erka Şirketi'nin sahibi Ayhan Karaman'ın saldırısına uğrayan UPS işçilerinin örgütlenme mücadelesini destekliyor, Erka işverenini şiddetle kınıyoruz.
  • Aliağa şubeden UPS direnişine destek

Petrol-İş Aliağa Şubemiz yöneticileri, işyeri temsilcileri ve Petrol-İş üyesi işçiler TÜMTİS'de örgütlendikleri için işten çıkarılan ve yaklaşık 1 aydır UPS firmasının İzmir-Bornova'daki merkez binası önünde direnişlerini sürdüren UPS işçilerini ziyaret etti.

DUYURU... PETROL-İŞ MARŞI SÖZ YARIŞMASI DÜZENLENİYOR

Kuruluşundan bugüne 65 yılını geride bırakan Türkiye'nin en köklü sendikalarından birisi olan Petrol-İş, yıllardır sürdürdüğü mücadelesini ve oluşturduğu kimliği temsil etmek üzere  bestelenecek marşın sözlerini belirlemek üzere bir yarışma düzenliyor. Katılım tarihi: 1 Ocak -8 Mart 2016 olan yarışmanın sonuçları mayıs ayında açıklanacaktır. Katılım Koşulları Yarışmaya katılacak olan adayların Petrol-İş'e üye olması gerekmektedir. Eserin sözlerinin hiçbir şekilde hiçbir yerde yayınlanm...