• UPS'de direnen işçiler kazandı

Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası (TÜMTİS) dünyanın en büyük kargo şirketi olan UPS'nin Türkiye şubesinde toplam 1,5 yıl süren çetin mücadelelerin ardından 3200 işçi adına toplu iş sözleşmesi imzaladı.
  • UPS'te toplu görüşme başarısı kazanıldı

UPS-Türkiye’de çalışan işçiler, sendikaya üye olan ve üye olmak isteyen 163 işçinin işten atılmasından 15 ay sonra TÜMTİS sendikası tarafından temsil edilmeye hak kazandılar.
  • UPS işçilerinin örgütlenme mücadelesini destekliyoruz

İstanbul ve İzmir'de, Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası'nda (TÜMTİS) örgütlendikleri için işten çıkarılan, sendikalarından istifaya zorlanan, baskı gören, İzmir'de UPS'in taşeron firması Erka Şirketi'nin sahibi Ayhan Karaman'ın saldırısına uğrayan UPS işçilerinin örgütlenme mücadelesini destekliyor, Erka işverenini şiddetle kınıyoruz.
  • Aliağa şubeden UPS direnişine destek

Petrol-İş Aliağa Şubemiz yöneticileri, işyeri temsilcileri ve Petrol-İş üyesi işçiler TÜMTİS'de örgütlendikleri için işten çıkarılan ve yaklaşık 1 aydır UPS firmasının İzmir-Bornova'daki merkez binası önünde direnişlerini sürdüren UPS işçilerini ziyaret etti.

Örgütümüzün acı kaybı: Üyemiz Metin Yayla İş Kazasında Hayatını Kaybetti

Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde Sandoz 1 fabrikasında çalışan üyemiz Metin Yayla dün akşam saat 20.30 sıralarında çalıştığı esnada meydana gelen elim bir iş kazası sonucu hayatını kaybetti.  Metin Yayla bugün Gebze Hacı Salih Cami'de ikindi namazına mütaakip kılınan cenaze namazından sonra defnedilecek. İlaç hazırlama bölümü karışım ünitesinde çalışan Yayla, 1979 doğumlu ve iki çocuk babasıydı. Metin Yayla'ya Allah'tan rahmet, ailesine ve mesai arkadaşlarına baş sağlığı diliyoruz. Örgüt...