• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

1 Mayıs Kutlamaları

1 Mayıs KutlamalarıBu yıl Trakya Emek Platformu’nun düzenlediği birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs İşçi Bayramı’na diğer yıllara nazaran yoğun bir katılım vardı. Coşkuyla kutlanan mitinge Trakya’nın çeşitli il, ilçe ve köylerinden yaklaşık 8000 kişi katıldı. Mitinge katılanlar hükümet konağı önünde toplanarak mitingin yapılacağı kongre meydanına doğru yürüyüşe geçtiler.
01.05.2005

1 Mayıs KutlamalarıBu yıl Trakya Emek Platformu’nun düzenlediği birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs İşçi Bayramı’na diğer yıllara nazaran yoğun bir katılım vardı. Coşkuyla kutlanan mitinge Trakya’nın çeşitli il, ilçe ve köylerinden yaklaşık 8000 kişi katıldı. Mitinge katılanlar hükümet konağı önünde toplanarak mitingin yapılacağı kongre meydanına doğru yürüyüşe geçtiler. Yürüyüş sırasında Hükümetin politikalarını eleştiren ve ABD’ nin Irak’ı işgalini kınayan sloganlar attılar. Miting alanına toplanan kalabalık coşkusuna burada da devam etti. Mitingte bir konuşma yapan Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın “Trakya’nın dört bir yanından gelip Lüleburgaz’ın kongre meydanını dolduran emekçiler hepinizin 1 Mayıs’ı kutlu olsun. 1886 yılında Amerika’da başlatılan ilk 1 Mayıs’a karşı katliam düzenledi ve dünya işçi sınıfı ilk şehidini Amerika’da verdi. Tüm 1 Mayıs şehitlerini saygıyla anıyoruz. Katliamlara, idamlara karşı işçi sınıfının mücadelesi dünyanın dört bir yanında dalga dalga yayıldı. 1 Mayıs işçi sınıfının kölelikten kurtulmak için zincirleri kırmaya başladığı gündür. Yeni iş yasasına biz kölelik yasası diyoruz. Bu yasa ile 119 yıl öncesine dönülmüş, işverenlerin keyfi hakkı tanınmış, kıdem tazminatlarımıza, sosyal güvenlik haklarımıza göz dikilmiştir. Hastanelerimizin elimizden alınması yetmiyormuş gibi şimdide sigorta hakkımız elimizden alınmak isteniyor. Sosyal güvenlik hakkımıza, kıdem tazminatı hakkımıza el uzatanlara bir kez daha sesleniyorum, çekiniz ellerinizi kıdem tazminatımızdan, hastanelerimizden, sağlık hakkımızdan, eğitim hakkımızdan, yaşama hakkımızdan yoksa o elleri kırarız. İş başındaki hükümet, ekonomiyi IMF’ye demokratikleşmeyi AB’ye, dış politikayı ise ABD’ye havale etti. Bu hükümet cumhuriyet tarihinin en piyasacı en özelleştirici en IMF’ci hükümetidir. Bu hükümet kamusal alanı tasfiye etmeyi, sosyal devleti ortadan kaldırmayı kafasına koymuş bir hükümettir. Toplumsal emeğimizin ürünü olan kuruluşlarımız satılmak isteniyor. Bu kuruluşların satılması demek ülkemizin satılması demektir. Ülkemizi parsel parsel satılmasına müsaade etmeyeceğiz. İşgallerin sona ermesi için özgürlük ve demokrasi mücadelemizi kararlılıkla sürdürmeliyiz. 1 Mayıs’lar dünden daha çok önem kazanmıştır. Bundan 150 yıl önce söylenen ‘bütün ülkelerin işçileri, birleşin’ sloganını hayata geçirmenin tam zamanıdır. Sizleri bir daha uluslararası birleşmeye, dayanışmaya, mücadeleye davet ediyorum.”dedi. Konuşmalardan sonra Türk Halk Müziği sanatçısı Mehmet Gümüş sahneye çıkarak meydandaki kalabalığa, günün anlamına uygun olarak coşturdu. Halaylar çekildi hep birlikte kardeşlik, barış, beraberlik ve özgürlük türküleri söylendi. Miting saat 15:00’de sona erdi.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı