Temsilci/Yönetici eğitimlerinin ikincisi başladı

2011 yılı Güz Dönemi seminerleri devam ediyor

Şubelerimizde ilk kez göreve gelen temsilci ve yöneticilerin katıldığı 2011 yılı Güz Dönemi Temsilci/Yönetici seminerlerinin ikincisi 19 Aralık Pazartesi günü başladı. Eğitim bir hafta sürecek.
19.12.2011

Şubelerimizde ilk kez göreve gelen temsilci ve yöneticilerin katıldığı 2011 yılı Güz Dönemi Temsilci/Yönetici seminerlerinin ikincisi 19-23 Aralık 2011 tarihleri arasında yapılıyor sendikamız genel merkezinde yapılıyor.

Temsilci/yönetici eğitimleri Petrol-İş organlarında görev alan şube yönetim ve icra kurulu üyeleri, denetim ve disiplin kurulu üyeleri ile işyeri baştemsilci ve temsilcilerinin katıldığı 5 günlük bir eğitim programı.

Bu programda sendika organlarında görev almış olanların görevlerini daha iyi yapabilmeleri için gerekli olan teorik bilgiler verilmekte ve pratik çalışmalar yaptırılmaktadır.

Ayrıca sendikamızın uzmanlık birimlerinin sorumlularınca tüm sendika servislerinin işleyişi ve yönetim organlarında görevli olanların bu birimlerden en etkin nasıl yararlanacakları da bu programlarda anlatılmaktadır.

Eğitim programında liderlik ve yöneticilik, planlama, işçi sınıfı tarihi, yakın dönem mücadele deneyimleri, ekonomi, toplu iş sözleşmesi, hukuk, örgütlenme, basın yayın, toplumsal cinsiyet, araştırma, bilgi işlem, uluslararası ilişkiler konusunda dersler verilmekte ve sendikamızın çalışmaları anlatılmaktadır.

Ayrıca eğitime katılan yönetici ve temsilcilerin toplumsal ve sendikal pratiklerini geliştirme konusunda grup çalışmaları yürütülüyor. Böylece, sendika organlarına yeni seçilenlerin pek çok konuda temel bilgi düzeyinde donanmaları sağlanıyor.