• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

24.Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali 6-10 Haziran 2013 Tarihleri Arasında Bandırma'da

Festival programında 9 Haziran 2013 2013 Pazar günü Bandırma Sahilinde Hayal Çay Bahçesinde saat 14.30 da Panel'de “BOR'UN GELECEĞİ VE ÖZELLEŞTİRME SÜRECİ” gündemde tartışılacak olup, Sendikamızın Genel Başkanı MUSTAFA ÖZTAŞKIN da konuşmacı olarak katılacaktır.

05.06.2013

Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali, ülkemizde düzenlenen festivaller arasında farklı bir yönü ile öne çıkıyor. çevre bilincinin bügünkü düzeyde gelişmiş olmadığı bir dönemde, Kuşcenneti özelinde çevre korumacılığına ve ekolojik dengeye dikkat çekmek amacıyla yola çıkmış bir organizasyon.

Bandırma Kuşcenneti, bir dünya mirası olarak ülkemizin en önemli doğal güzelliklerinden biridir. Geçmişi M.Ö.8. yüzyıla kadar uzanmaktadır. Bölgede kurulan Daskyleion Satraplık (Genel Valilik) merkezinin parkı ve avlanma sahası olarak kullanılmış ve "Paradeisos" (Cennet) olarak adlandırılmıştır.

Bir dünya mirası olan bu güzellik, sanayileşmenin getirdiği çevre kirliliği sonucu yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır. Bu duruma tüm kamuoyunun ve yetkililerin dikkatinin çekilmesi amacıyla yola çıkan festivalin ilki 1987 yılında düzenlenmiştir.

Festival programında gerçekleştirilen çalışmalarla, Kuşcenneti  günümüzde çok daha iyi bir konuma getirilmiş ve önemli iyileşmeler sağlanmıştır.

Festival bu önemli amaç dışında, kaliteli ve üst düzey etkinliklerle halkımızın kültür ve sanat yaşamına yeni ufuklar açmayı ve Bandırma'nın tanıtımına katkı sağlamayı da  hedeflemektedir. Geçmişte yapılan festival programları bu konularda da önemli bir başarı çizgisi yakalamıştır.

Bu Festival programında 9 Haziran 2013 2013 Pazar günü Bandırma Sahilinde Hayal Çay Bahçesinde saat 14.30 da Panel'de “BOR'UN GELECEĞİ VE ÖZELLEŞTİRME SÜRECİ” gündemde tartışılacak olup, Petrol-İş Sendikamızın Genel Başkanı MUSTAFA ÖZTAŞKIN konuşmacı olarak katılacaktır.

 

Festivalin 9 Haziran Programı ekte yer almaktadır.

Kaynak: Bandırma Şubesi