• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Genişletilmiş Başkanlar Kurulu

28.Dönem 3. Olağan Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplandı

Petrol-İş Sendikası 28. Dönem 3. Olağan Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, 2-3 Haziran 2016 tarihinde gerçekleştirildi.

02.06.2016

Petrol-İş Sendikası 28. Dönem 3. Olağan Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, 2 Haziran  Perşembe günü Genel Başkan Ali Ufuk Yaşar'ın açış konuşmasıyla başladı. Makedonya'da gerçekleştirilen ve iki gün süren Genişletilmiş Başkanlar Kurulu'na, Petrol-İş Sendikası merkez yöneticileri, merkez denetim ve merkez disiplin kurulları, şube başkanları ve şube başkan yardımcıları katıldı.

Genişletilmiş Başkanlar Kurulu'nda ülkedeki güncel siyasi ve toplumsal gelişmeler, emekçileri ilgilendiren başlıklar ve Petrol-İş'in örgütsel gündemleri değerlendirildi. Toplantıda yapılan değerlendirmelerde yasalaşan "kiralık işçilik" düzenlemesi, kıdem tazminatının fona devri ve kamuda taşeron çalışanlara kadro konusu ele alınırken emeğin kazanımlarına dönük saldırılara karşı sendikaların ortak tavır geliştirmesi gerektiği özellikle vurgulandı.

Toplantının sona ermesinin ardından Makedonya Kimya İşçileri Sendikası Başkanı Zoran Mironovksi, Genişletilmiş Başkanlar Kurulu heyeti ile bir araya geldi. Mironovski ve Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar, bu ziyarette yaptıkları konuşmalarda iki ülkenin kimya işçilerinin karşılıklı dayanışma mesajlarını iletti.