Adıyaman Şube'den TPAO yönetimine protesto

17 Mart 2009 Tarihinde TPAO Adıyaman Bölge Müdürlüğü'nde çalışan işçiler saat 08.00'de, bölge giriş kapısında toplandılar. Bölge Müdürlüğü idari binasının önüne kadar yürüyen işçilere hitaben burada bir konuşma yapan Şube Başkanımız Hasan Basri Yüzer, TPAO'da yaşanan gelişmeler konusunda açıklamalarda bulundu.

17.03.2009

ADIYAMAN ŞUBEMİZDE ÖRGÜTLÜ ÜYELERİMİZ TPAO YÖNETİMİNİ PROTESTO ETTİ

17 Mart 2009 Tarihinde TPAO Adıyaman Bölge Müdürlüğü'nde çalışan işçiler saat 08.00'de, bölge giriş kapısında toplandılar. Bölge Müdürlüğü idari binasının önüne kadar yürüyen işçilere hitaben burada bir konuşma yapan Şube Başkanımız Hasan Basri YÜZER, TPAO'da yaşanan gelişmeler konusunda açıklamalarda bulundu:

“TPAO'nun geçmişteki görkemli konumu bugün ne yazık karartılmakta,  her geçen gün, bir önceki günü  aratır duruma getirilmektedir. İş yerimiz TPAO'da huzur ve güven içinde çalışmak en başta gelen unsurdur.

TİS görüşmelerinde işveren yetkilileri, sorunlarımızın başında gelen  ücret düşüklüğü ve ücret dengesizliğini gidermek adına hiç bir somut adım atmamaktadır.

Yıllardır kar eden TPAO, son iki yıldır zarar eden  kurum haline getirilmiştir. Bu gerçek dışıdır.

TPAO yöneticileri, “TPİC” adı altında personel istihdam etmektedir. Bu nedenle hem yasalara aykırı  davranmakta, hem de çalışanlar arasında huzursuzluk yaratarak iş barışını bozmaktadır. Mevzuat ve yasal düzenlemelere aykırı olan bu tür  istihdama son verilmelidir.

Örgütsüz olduğundan dolayı haklarından yoksun ve ucuz iş gücü olarak çalıştırılan bu arkadaşlarımızın en kısa zamanda kadroya alınmalarını talep ediyor, sendikamıza üye olarak onları da aramızda görmek istiyoruz.

Değerli arkadaşlar,

TPAO'da yaşanan sorunlara en kısa zamanda çözüm yolu aranmasını istiyoruz.

Aksi takdirde üretimden gelen gücümüzün kullanılması başta olmak üzere ne gerekiyorsa yapacağız! Sendikamız Petrol-İş, üyeleri ve yöneticileriyle  üzerine düşen tüm görevleri yerine getirmekte kararlıdır.”

TPAO-Adıyaman Bölge Müdürlüğü'nde çalışan üyelerimiz  sık sık sloganlar atarak, işverenin tutumunu protesto etti.

Başkan'ın konuşmasının ardından sendikamız Genel Merkezi tarafından  gönderilen metnin okunmasını müteakiben işçiler, işlerinin başına geçmek üzere dağıldılar.

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...