Aliağa Şube: Önce İş Barışı

23.10.2014

Aliağa şubeye bağlı Tüpraş işyerinde sendika üyesi olan işçilere karşı bir darp olayı yaşandı. Bunun üzerine Aliağa şube yönetim kurulu bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması aşağıdaki gibidir;

22 Ekim 2014 günü 16/24 vardiyasında Tüpraş işyerimizde yaşanan talihsiz bir olayın üzüntüsü içerisindeyiz. Taşeron bir firmada çalışan bazı malum şahısların sendikamız üyesi olan bir arkadaşımızı mesai saati ve kendi ünitesinde darp etmeleri bizleri derinden yaralamıştır. Yaşanan bu olay üzerine arkadaşımıza Aliağa Devlet Hastanesinde gereken tedaviler yapılmıştır. Adli mercilere gerekli girişimlerimizi yapmış bulunmaktayız. Petrol-iş Sendikası Aliağa Şubesi olarak yaşanan bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağımız herkes tarafından çok iyi bilinmelidir.

Olayın diğer bir boyutu ise, yaşanan bu olay üzerine bir işletme müdürünün darp edilen arkadaşımıza teselli amaçlı sarf ettiği sözlerdir. Bu tarz bir yönetim anlayışını asla kabul edemeyiz. İşyerimizdeki baskıyı, mobbingi ve şiddeti teşvik edercesine bu tür söylemlerde bulunan ve bu tarz yönetim anlayışı içerisinde olan sözde yöneticileri de şiddetle kınıyoruz!

Tüpraş yönetimine, bir daha bu tür olayların yaşanmaması adına gerekli tedbirlerin ve uyarıların yapılması hususunu önemle hatırlatırız. Aksi halde işyerimizde iş barışının ve huzurlu çalışma ortamının sekteye uğrayacağını belirtmek isteriz.
Tüm üyelerimize iyi çalışmalar dileriz.

Petrol-iş Sendikası Aliağa Şubesi
          Yönetim Kurulu Adına