• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Aliağa Şubemizde Temsilciler Kurulu

26.12.2016

Aliağa Şube Temsilciler Kurulu 23 Aralık 2016 tarihinde Aliağa Şube binamızda yapıldı.
Temsilciler Kurulu Sonuç Bildirgesinin tamamı aşağıdaki ekte yer almaktadır;
Değerli Arkadaşlar,

9.Dönem 10'cu Temsilciler Kurulumuzu 23 Aralık 2016 tarihinde gerçekleştirmiş bulunmaktayız.
Çeyrek asrı aşkın bir süredir başta ABD Emperyalizminin ve onun uşaklarının Ortadoğu'da yaratmış oldukları katliam ve vahşetin devam ettiği şu günlerde Ortadoğu'da yaşananları ibretle izlemekteyiz.

Ülkemizde uygulanan yanlış iç ve dış politikaların sonucunda ülke olarak bizlerde bu ateş çemberinin içerisine girmiş bulunmaktayız. Tüm bu yaşananların sonucu ülkemizde terör olayları giderek artmış her gün onlarca askerimiz, emniyet mensuplarımız ve masum sivil vatandaşlarımız yaşamlarını yitirmişlerdir.
Şehitlerimizin sayısı her geçen gün giderek artmaktadır. Terör olaylarından dolayı yaşamını yitiren Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Ayrıca her türlü terör örgütlerini ve yandaşlarını da şiddetle kınıyoruz!
Ülke olarak içinde bulunduğumuz bu savaş ortamından bir an önce kurtularak barışın, huzurun ve kardeşliğin egemen olduğu, çocukların ölmediği, anaların gözyaşı dökmediği bir dünya istiyoruz! Ayrıca bugün 23 Aralık 1930 tarihinde gerici cüruh tarafından gerçekleştirilen Menemen Olayının 86.yıldönümüdür. Cumhuriyete, Atatürk İlke ve İnkılaplarına karşı yapılmış bu gerici olayda hayatını kaybeden devrim şehidimiz Mustafa Fehmi Kubilay'ı rahmetle anıyoruz.
Petkim,Tüpraş ve Star Rafinerisi iş yerlerimizde sürdürülecek ve 2017-2018 dönemini kapsayacak olan toplu iş sözleşme sürecimiz başlamıştır. Üç işyerimizde de yetki belgelerimiz gelmiştir. Star Rafinerisi işyerimizde birinci oturumumuz 17 Ocak 2017 tarihinde gerçekleştirilecektir. Petkim ve Tüpraş işyerlerimiz için ise tarihler önümüzdeki günlerde belirlenecektir. Tis sürecinde belirlediğimiz hedeflerimize Şube icra kurulumuz, işyeri temsilciliklerimiz ve siz değerli üyelerimizin katılımıyla birlik, beraberlik ve sorumluluk bilinci içerisinde yürüteceğimizin bilinmesini önemle belirtiriz.
Her şeyden önemlisi ülkemizin içerisinde bulunduğu tüm bu olumsuzluklara rağmen, yoğun bir mücadele dönemi bizleri bekliyor! Sürdürülecek olan Tis sürecimizde taleplerimizin karşılık bulması anlamında, Petrol-iş Sendikasının geleneklerine ve ilkelerine uygun bir şekilde gerekli her türlü mücadelenin verileceğinin de bilinmesini isteriz.

Türkiye Petrolleri (TP) mevcut siyasi iktidar tarafından alt işveren (taşeron) TPİC'e devredilmeye çalışılıyor. Bu açıkça bir özelleştirme hamlesidir! Petrol-iş Sendikası olarak otuz yıldır özelleştirmelere karşı yapmış olduğumuz mücadeleler ortadadır.TP özelleştirilme hareketine karşıda daha kitlesel eylemsellik sürecinin başlatılmasının da gerektiğini düşünüyoruz.
Yaklaşık sekiz ay önce Star Rafinerisi sahasında iş kazası geçirerek omurilik felci olan ve tedavisi için yurtdışına gitmesi gereken Hasan Ülker arkadaşımız için Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri olarak bir dayanışma gecesi düzenlenmişti. Ancak Hasan Ülker arkadaşımızın tedavi sürecinin uzun ve masraflarının yüksek olması sebebiyle daha geniş katılımlı bir gece düzenlenme konusu gündemdedir. Bu anlamda platform bileşenleri olarak birtakım görüşmeler yapmaktayız.
Son olarak dört aydır grevde olan Gemlik Gübre Fabrikasında çalışan arkadaşlarımızı 06 Ocak 2017 tarihinde ziyaret etme kararı almış bulunmaktayız. Grevdeki arkadaşlarımıza yapacak olduğumuz bu manevi destek ziyaretimizde siz değerli üyelerimizi de yanımızda görmek isteriz. Bu ziyaretle ilgili program ayrıca sizlere bildirilecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle hepinize işlerinizde kolay gelsin der, çalışmalarınızda başarılar dileriz.
Mücadele Dolu Günlere... 
Saygılarımızla
Petrol-iş Sendikası Aliağa Şubesi
Temsilciler Kurulu Adına
Ahmet OKTAY
Başkan