• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Aliağa'da Temsilciler Kurulu Gerçekleşti

08.02.2016

Aliağa şubemizde 9.dönem 7.Temsilciler Kurulu 05.02.2016 tarihinde gerçekleşti.

Temsilciler Kurulu Sonuç Bildirgesi tam metni aşağıda yer almaktadır.

Değerli Arkadaşlar,

Petrol-iş Sendikası Aliağa Şubesi olarak 9.dönem 7.Temsilciler Kurulumuzu 05.02.2016 tarihinde gerçekleştirdik.
Emperyalist güçlerin yıllardır sınır komşularımızda yaşatmış olduğu vahşeti yaklaşık 25 yıldır tedirginlikle izlemekteyiz. 1991 yılında Irak'ta başlayan ve sırasıyla devam eden işgal tüm Ortadoğu'yu kan gölüne çevirmiştir. Son olarak Suriye'de yaşanan bu vahşet, uygulanan yanlış politikalar ülke güvenliğimizi tehdit etme noktasına gelmiştir. Terör nereden ve kim tarafından gelirse gelsin, her türlü terör olaylarını ve terör örgütlerini şiddetle kınıyoruz! Güneydoğu da yaşanan terör olayların da yaşamını yitiren tüm Şehitlerimize Allah'tan rahmet, sevenlerine sabır diliyoruz.
Petrol-iş Sendikası Aliağa Şubesi olarak barış ortamının biran önce sağlanmasını, anaların gözyaşının dindirilmesini istiyoruz. Fikir ve düşünce özgürlüğü her bireyin en doğal hakkıdır. Farklı düşüncelere saygı gösterilmesi gerektiğini düşünüyoruz.
Siyasi iktidarın gündeminden hiç düşmeyen Kıdem Tazminatlarının Fona Devredilmesi, Ulusal İstihdam Bürolarının Açılması, Esnek Çalışma ve Kiralık İşçiliğin hayata geçirilme çalışmalarıyla biz çalışanların haklarının gasp edilmeye çalışıldığını biliyoruz. Bununla ilgili son zamanlarda hükümet yetkilileri tarafından yapılan bazı açıklamaların gerçeği yansıtmadığını, ayrıca emeklilik yaşının uzatılmasında olduğu gibi burada da gençlerimizin ve çocuklarımızın geleceğini bizlere sattırmaya çalıştıklarının da farkındayız. Ulusal istihdam Bürolarının hayata geçirilmesiyle modern işçi simsarlığının başlayacağını da herkesin çok iyi bilmesini istiyoruz. Tüm bu uygulamaların ülkedeki kadrolu ve örgütlü işçi sayısını yok etmeye dönük bir operasyon olduğunu da özellikle belirtmek isteriz. Bu konularla ilgili özellikle Konfederasyonlara büyük görev düşmektedir. Fakat şu ana kadar Disk'in dışında diğer Konfederasyonlardan bir ses çıkmamıştır. Bu konularla ilgili biran önce Konferedasyonumuz Türk-iş den gerekli kararların alınmasını talep ediyoruz. 
Ayrıca Petrol-iş Sendikası ve Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri olarak bu belirttiğimiz konularla ilgili önümüzdeki günlerde alacak olduğumuz kararlara tüm üyelerimizin ve emekten yana olan herkesin katılım sağlamasını önemle rica ederiz.
Bir diğer konu ise, örgütlü olduğumuz Petkim, Tüpraş, Star Rafinerisi, Ravago, Air Liquid ve Saybolt işyerlerimizde yaşanan problemlerle ilgili hem işyeri temsilciliklerimiz, hem de Şube yönetimi olarak uyum içerisinde ve kararlılıkla gerekli mücadelenin yapılacağını belirtir, çalışmalarınızda başarılar dileriz.
Saygılarımızla
Petrol-iş Sendikası Aliağa Şubesi
Temsilciler Kurulu Adına
Ahmet OKTAY
Başkan

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı