Ankara Şubemiz Kıdem Tazminatı Eylemindeydi

27.02.2015

Ankara şubemiz, Türk-İş Başkanlar Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda; kıdem tazminatı ve özel istihdam büroları aracılığıyla geçici iş ilişkisi kurulması konularına dikkat çekmek ve kazanılmış hakların korunması ve geliştirilmesinde kararlılığımızı göstermek amacıyla, 26 Şubat Perşembe günü, Ankara Güvenpark Meydanı'nda yapılan basın açıklamasına katıldı.

Petrol-İş Sendikası Ankara Şube Başkanımız Şuayip Gül, Başkan Yardımcılarımız Sabri Polat ve Baki Turhan, işyeri temsilcilerimiz ile üyelerimiz, basın açıklamasına yoğun katılım göstererek destek verdi.

Basın açıklamasını okuyan Türk-İş Ankara İl Temsilcisi Halil İbrahim Alpoğlu, "Büyük hak kayıpları getirecek olan yasal düzenlemeler hakkında kamuoyunu bilgilendirmek, düzenleme yapmak isteyen siyasileri uyarmak, görmeyen gözleri, işitmeyen kulakları açmak için buradayız. Kıdem tazminatı işçi sınıfına gelecek nesillere devredilmek üzere emanet edilen bir haktır. Kimse bu hakka el uzatmaya kalkmasın. Kıdem tazminatı geleceğimizin umudu, güvencesidir. Kıdem tazminatı Türk-İş'in ve işçi sınıfının kırmızı çizgisidir." dedi.