• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Ayaktakımı Tiyatro Topluluğu "Uğurlar Ola" Tiyatro Oyununu Sergiledi

Link:http://poyrazgazetesi.com/yerel-gundem-2/43-aliaga/346-ugur-mumcu-ugur-lar-ola-tiyatro-oyunu-ile-anildi.html
29.01.2014

Aliağa Petrol-İş Sendikası'nın Uğur Mumcu'yu  anma etkinlikleri kapsamında organize ettiği Ayak Takımı Tiyatrosu tarafından sahneye konulan ve yönetmenliğini Cihangir Turantaş'ın yaptığı 'Uğur'lar Ola...'  tiyatro oyunu ile Mumcu 21.ölüm yıl dönümünde anıldı.

Uğur Mumcu'nun 1985 yılında kaleme aldığı öykülerden derlenen ve Ayak Takımı Tiyatro ekibi tarafından sahneye  konulan oyun Petrol-İş konferans salonunu dolduranlar tarafından beğeniyle izlendi.

Uğur Mumcu'yu  anma gecesine Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay,Şube Başkan Yrd. Menderes Akdağ, Şube Yöneticileri, işyeri temsilcileri, Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Aday Adayı Hayan Han ve Demokrasi Platformu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 2007 yılından bu yana oyunlar sergilemekte olan Ayak Takımı Tiyatro grubu Petkim, Tüpraş, Star Rafinerisi, Saybolt ve üye iş yerlerinde çalışanların, eşleri, çocukları ve Aliağa halkından oluşuyor. İlk defa Ayak Takımı Tiyatro Ekibi dün akşam kendi evinde oyun sergilemenin de heyecanını da yaşadı.

Şube Başkanı Ahmet Oktay oyun sonunda yönetmen Cihangir Turantaş'a çiçek sundu ve oyunculara teşekkür etti. Uğur Mumcu'nun ne kadar değerli bir kalem ve öngörülü bir düşünce adamı olduğunun her gün yaşananlarla bir kez daha anlaşıldığı ifade eden Başkan Oktay, "bir kez daha Uğur Mumcu'yu saygıyla anıyor ve oyunu sergileyen ve bu gecemizde bizleri yalnız bırakmayan siz dostlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Haber:Poyraz Gazetesi-Özgür Gün