• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Ayaktakımı Tiyatro Topluluğu'nun “Bir Sorumlu Aranıyor Tüm Ülke Taranıyor” adlı oyunu büyük ilgi gördü

25.06.2015

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi Ayaktakımı Tiyatro Topluluğu, 22 Haziran Pazartesi günü Tüpraş Halk Eğitim Merkezi'nde, Aydın Arıt’ın yazdığı ve Yönetmen Cihangir Turantaş’ın uyarlayıp, yönettiği “Bir Sorumlu Aranıyor Tüm Ülke Taranıyor” adlı oyunu sergiledi.

Soma’da yaşamını yitiren 301 maden işçisi anısına oynanan “Bir Sorumlu Aranıyor Tüm Ülke Taranıyor” adlı oyun da, Soma'da 13 Mayıs 2014’de meydana gelen maden faciası konu edildi. Faciada yaşamını yitiren 301 işçinin sorumlusunu bulmak için görevlendirilen bir memurun sorumluyu arama çalışmalarını ve paranın egemenliğinin tüm bir toplumu nasıl yozlaştırdığını trajikomik şekilde anlatan oyun, seyircilerden tam not alarak ayakta alkışlandı.

Gecenin sonunda Petrol-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri İbrahim Doğangül ve Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay sahneye çıkarak Yönetmen Cihangir Turantaş’a toplumsal olaylara karşı göstermiş olduğu duyarlılıktan ve başarısından dolayı teşekkür ederek, plaket verdi. Tüm oyuncuları tek tek tebrik eden Doğangül,  “Dünyada maden kazalarında yaşanan can kayıplarında Çin ile yarışıyoruz. Fakat milyon ton başına ölüm sayısına bakılırsa Türkiye bu konuda birinci sırada. İnanıyorum ki bir gün gelecek ve gerçek suçlular cezasını bulacak. Bir gün mutlaka biz kazanacağız.” diye belirtti.

Oktay ise yaptığı konuşmada, ”Başarılı performanslarından dolayı tüm Ayaktakımı oyuncularını tebrik ediyorum. Ayaktakımı 6 yıldır birçok oyunla karşımıza çıktı ve sahnelediği her oyunda güncel mesajlar vererek, duruşlarını hiç değiştirmedi. Soma’da yaşanan bu facianın unutulmaması adına elli yaşından 7 yaşına kadar emeği geçen tüm oyunculara canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.