• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Aydınlanmanın Hocası Tanilli'yi kaybettik

Aydınlanmanın, demokrasinin, devrimin, hukukun ve “Uygarlık Tarihi'nin Hoca'sı Prof. Dr. Server Tanilli'yi kaybettik. Prof. Dr. Tanilli'ye rahmet, ailesine, yakınlarına, Cumhuriyet Gazetesi emekçilerine, dostlarına, okurlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz.

PETROL-İŞ / BASIN SERVİSİ
30.11.2011

Aydınlanmanın Hocası Tanilli'yi kaybettik Aydınlanmanın, demokrasinin, devrimin, hukukun ve “Uygarlık Tarihi'nin Hoca'sı Prof. Dr. Server Tanilli'yi kaybettik. Sosyoloji, siyaset bilimi ve anayasa hukuku uzmanı, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Prof. Dr. Server Tanilli 7 Nisan 1978'de uğradığı silahlı saldırı sonucu felç geçirmiş, ardından Fransa'ya giderek uzun yıllar Strazburg Üniversitesi'nde çalışmıştı. 2000 yılında ülkesine dönen Tanilli Cumhuriyet Gazetesi'nde yazmaya başlamıştı. Yazdığı eserlerle ülkemiz düşün ortamına büyük katkıları olan Tanilli'nin kitaplarından bazıları şunlar: Uygarlık Tarihi, Devlet ve Demokrasi: Anayasa Hukukuna Giriş, Nasıl Bir Eğitim İstiyoruz?, Yüzyılların Gerçeği ve Mirası (6 cilt), Yaratıcı Aklın Sentezi: Felsefeye Giriş, Değişimin Diyalektiği ve Devrim, Dünyayı Değiştiren 10 Yıl: Fransız Devriminden Portreler, Din ve Politika. Prof. Dr. Tanilli, Perşembe günü saat 10.00'da Cumhuriyet Gazetesi'nde düzenlenecek törenin ardından Üsküdar'da Şakirin Camii'nde kılınacak öğle namazından sonra Karacaahmet Mezarlığında toprağa verilecek.Aydınlanmanın Hocası Prof.Tanilli'ye rahmet, ailesine, yakınlarına, Cumhuriyet Gazetesi emekçilerine, dostlarına, okurlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Demokrasinin gelişmesinde, Türkiye'nin aydınlanmasında büyük katkıları olan Tanilli Hoca'nın anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.

PETROL-İŞ SENDİKASI MERKEZ YÖNETİM KURULU

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı