• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Bandırma Emek Platformu'ndan Gönen Deri işçilerini ziyaret

Bandırma Emek Platformu, dokuz aydır örgütlenmeden dolayı işten atılan ve işyerlerinin önünde direnen ve bundan dolayı belediye tarafından çadırları kaldırılan Gönen Deri işçilerine destek ziyaretinde bulundu.
05.04.2006

Bandırma Emek Platformu, dokuz aydır örgütlenmeden dolayı işten atılan ve işyerlerinin önünde direnen ve bundan dolayı Belediye tarafından çadırları kaldırılan Gönen Deri işçilerine destek ziyaretinde bulundu. Gönen’deki işyeri temsilciliği ve daha sonra işyerleri önünde direnen işçilerin yanına gidilerek emeğin dayanışmasını gösterildi, 1 Nisan’da Deri-İş Sendika temsilciliğine yapılan saldırı kınandı. Burada ilk olarak Dönem Sözcüsü Mertkan Güner bir konuşma yaparak, temsilciliğe yapılan saldırıyı kınadıklarını, Bandırma emek örgütleri olarak daima işçilerin yanlarında olacaklarını belirtti.Daha sonra bir konuşma yapan Şube Başkanımız Hüseyin Koçyiğit, onuru ile direnen deri işçilerinin mücadelelerinde mutlaka başarılı olacaklarını söyledi. Onuru ile direnen işçilerin çadırlarına karşı saldırı yapan Belediye yetkililerine de seslenen Koçyiğit, “Sizler ilk olarak burada yağmurdan ve güneşten korunmak için, sağlıkları için çadır kuranlara değil, burada yol kenarlarına hayvan artıklarını atan ve tamamen sağlıksız bir ortam oluşturan işverenlere ceza kesin ve emeğe saygı duyun. Çünkü sonunda güçlüler değil, haklılar kazanacaktır. Zamanı geldiğinde sizler de bunun hesabını vereceksiniz” dedi. İşçilere yapılan saldırıları kınayan Koçyiğit, bu haklı mücadelelerinde Bandırma Petrol-İş Sendikası olarak her türlü dayanışmayı gösterip işçilerin yanlarında yer alacaklarını belirtti.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı