• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Haklarımıza Sahip Çıkmak İçin Alanlardaydık

Bandırma Şubemiz 1 Mayıs'ı Çanakkale'de Kutladı

03.05.2016

İşçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs, binlerce işçi ve emekçinin katılımıyla büyük bir coşkuyla kutlandı. Petrol-İş Sendikası, Konfedarasyonumuz Türk-İş'in  ülkemizin içinde bulunduğu durum nedeniyle aldığı karar doğrultusunda  bu yıl 1 Mayıs'ta 250 bin şehidimizin yattığı Çanakkale'deydi.

Sabah 9.00' da Salı Pazar'ında bir araya gelen Petrol-İş merkez yöneticilerimiz, şube başkanlarımız, temsilcilerimiz ve üyelerimiz saat 9.30'dan itibaren yürüyüşe geçti. Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar, Genel Sekreterimiz Ahmet Kabaca, Genel Mali Sekreterimiz Turgut Düşova ve Genel Yönetim Sekreterimiz Ünal Akbulut da Çanakkale'deydi.

Bu yıl 1 Mayıs kutlamalarına Marmara Bölgesi'nden gelen şubeleriyle kitlesel bir biçimde katılan Petrol-İş Sendikası'nı, merkez yönetim düzeyinde  Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar, Genel Sekreterimiz Ahmet Kabaca, Genel Mali Sekreterimiz Turgut Düşova ve Genel Yönetim Sekreterimiz Ünal Akbulut temsil ettiler.
Sendikamız Merkez Denetim Kurulu Başkanı Yusuf Ziya Kahyaoğlu'nun da yer aldığı etkinlikte Bursa, Düzce, Bandırma, Kocaeli, İstanbul 1 Nolu, İstanbul 2 Nolu Şube Başkanlarımız, Şube Başkan Yardımcılarımız ve şube üyelerimiz de yerlerini aldılar. Coşkulu ve kitlesel bir kortej oluşturan Petrol-İş üyeleri, bu İşçi Bayramı'nı davul ve zurna ile değil, şehitlerimizi anarak kutladı.