• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Bandırma Şubemizde Basın Toplantısı

27.02.2017

24 Şubat Cuma günü Bandırma Şubemizde Kamu-Sen’e bağlı Türk Enerji Sendikası Genel Başkanı Mehmet Özer ve Bandırma Şube Başkanımız İsmail Kayan düzenledikleri basın toplantısında Eti Maden'in Varlık Fonu'na aktarılması ile ilgili basın açıklaması yaptılar.

Türk Enerji Sen Genel Başkan Yardımcıları Namık Altıparmak, Mustafa Tüzel ve Marmara Şube Başkanı Murat Yılmaz ile beraber yapılan basın toplantısında ilk sözü Bandırma Şube Başkanımız İsmail Kayan aldı.

Yapılan basın açıklamasının metni aşağıda yer almaktadır:

Ziyaretlerinden dolayı misafirlere teşekkür eden Kayan “ Bu ülkenin 93 yıllık mal varlıklarını satarak, bir Kanal İstanbul, köprü ve yol yapılacaksa yapılsın. Ama buradan gelen temettüyü hazineden alarak yapmalılar. Ama onların amaçları kurumları zayıflatarak, iki yada üç yıl sonra zarar ediyor bahanesiyle satışa çıkarmak .Türkiye'nin beyazını istiyorlar. Türkiye'nin beyazı tavuk eti değil, borları istiyorlar. Buna halk karşı çıktı vermedi. Ülkemizde sendikacılığı büyük sıkıntılar içinde bulunuyor. Bunun sebebi bir fiil savaşa girmemiz ve ülkenin içinde sokulduğu referandum sürecidir. Şimdi bir de Varlık Fonu sorunu ile uğraşıyoruz. Özünde özelleştirme olan bu varlık fonunu kabul etmiyoruz. Bunu değiştirme adına eylemlilik sürecini başlattık.  28 Şubat Salı günü Cumhuriyet Meydanı'nda bir imza kampanyasına başlayacağız. Ardında Ankara’ya giderek özelleştirmelere karşı kurulan heyetlerle toplantılar yapacağız.
 Fona devredilen kurumların içini boşaltarak önce zarara sokacaklar, sonra kurumlar zarar ediyor diye satacaklar. Buna izin vermeyeceğiz. Bizim derdimiz siyaset yapmak değil. Biz ekmeğimizi korumanın derdindeyiz.” diyerek açıklamasına son verdi.

Daha sonra konuşan Türk Enerji Sen Genel başkanı Mehmet Özer, uzun yıllardan bu yana yabancı şirketler Borların peşindeler diyerek “ Ancak duyarlı sendikalar ve Sivil toplum kuruluşlarının verdiği mücadele ile bunu başaramadılar. Şimdi bu çabalarına hız verdiler. KHK ile kar eden kuruluşlar Varlık Fonuna devredildiler. Bunun adı gerçekte hızlı bir özelleştirmedir. Bu büyük tehlikeyi tüm yurdu gezerek üyelerimize anlatıyoruz.
Böyle fonlar zengin ve gelişmiş ülkelerde bütçe fazlası malı kullanmak adına oluşturulur. Dış ticaret ve bütçe fazlaları fon aracılığı ile değerlendirilir. Oysaki ülkemizde ne ticaret ne de bütçe fazlası var. Amaç dış borçlanmada bu fonu kullanmaktır. İşte bu yüzden kurumların varlık Fonuna şiddetle karşıyız. Bu fon çalışanların zararınadır. Siyasi erk 2017/2019 yılları arasında yapmayı planladığı dış borçlara karşılık bu fonu gösterecektir.
Bunu engelleme adına STK’ar ile beraber mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Siyasiler kurumlarımız üzerindeki ellerini çeksinler. Suyu biten tulumbalara su olmak istemiyoruz. “ diyerek, basın açıklaması sona erdi.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı