• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Bandırma Şube'nin Başlatmış Olduğu İmza Kampanyası Sonuçlandı

30.10.2014

Petrol İş Sendikası Bandırma Şube ve üyelerinin katılımı ile Eti Maden’e ait sülfürik asit ve borik asit tesislerinin özelleştirilmemesi için başlatılan imza kampanyası sona erdi. Bir hafta içinde toplanan 8 bin 534 imza Bandırma PTT İşletme Müdürlüğü’nden TBMM Başkanlığına gönderildi.

PTT İşletme Müdürlüğü önünde gazetecilere açıklama yapan Petrol İş Sendikası Bandırma Şube Başkanı İsmail Kayan “Eti Maden’e ait sülfürik asit ve borik asit tesislerinin özelleştirilmemesi için başlatmış olduğumuz imza kampanyası sona erdi. Bir hafta içinde topladığımız 8 bin 534 imzayı Bandırma PTT İşletme Müdürlüğü’nden TBMM Başkanlığına gönderdik. Eti Maden işçisi ve Bandırma halkı imza kampanyasına vermiş olduğu destekle milli değerimiz olan borlara sahip çıktığını bir kez daha göstermiştir” dedi.

Eti Maden’e ait sülfürik asit ve borik asit tesislerinin özelleştirilmemesi gerektiğinin altını çizen Kayan “Bu tehlikeli bir girişimdir. Bu uygulama katma değeri son derece yüksek bor kimyasalları üretiminde özel sektörün önünü açacak ve zamanla yabancı maden tekellerinin eline geçmesine neden olacaktır” şeklinde konuştu.