• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

IndustriALL Küresel Sendika'dan Gazze Çağrısı:

BARIŞ KONUSUNDAKİ KARARLILIĞIMIZI VURGULAYALIM

IndustriALL Küresel Sendika, Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu'nun (ITUC) küresel eylem çağrısı uyarınca, Gazze'de sivillerin korkunç bir şekilde katledilmesi nedeniyle, üye örgütleri 7 Ağustos'ta barış konusundaki kararlılığını vurgulamaya çağırıyor.

06.08.2014

Okullar, hastaneler ve Gazze'deki yegâne elektrik santralı bombalandı. Kendi personelinden de kayıplar veren Birleşmiş Milletler bu saldırıları ağır bir şekilde kınadı. Sivillerin hedeflenmesi uluslararası hukuka aykırıdır. Birleşmiş Milletler hesap sorma ve adalet çağrısı yaptı.

Tek çözüm, Gazze'nin abluka altında tutulmasına ve Filistin'in işgaline son verecek bir çözüm bulmak üzere tarafları görüşmeye zorlamak amacıyla uluslararası topluluğun müdahalesiyle sağlanacak sürekli bir ateşkestir. İsrail halkı ve Filistin halkı ancak iki devletli bir çözümle barışçıl ve güvenli bir geleceğe kavuşabilir. Ancak bu sayede tüm insanlar barış ve güvenlik içinde yaşayabilir, kendileri ve çocukları için bir gelecek inşa edebilir.

Ne yapabilirsiniz?

7 Ağustos'tan itibaren ITUC kampanyası çerçevesinde, şu beş noktayı içeren barış planı çerçevesinde, müdahalesini ve desteğini sağlamak üzere, hükümetiniz nezdinde (yüz yüze görüşmeler, telefon görüşmeleri ve sosyal medya mesajlarıyla) lobi çalışması yapabilirsiniz:

Sürekli bir ateşkes sağlanması,

Gazze halkına insani yardım yapılması,

Sivillere karşı kullanılan tüm silahların, cephane ve mühimmat ile diğer savaş gereçlerinin ve teknolojisinin transferinin derhal durdurulması,

Gazze'nin abluka altında tutulmasına son verilmesi,

Uluslararası hukuk uyarınca iki devletli çözüm sağlayacak bir müzakere sürecinin işletilmesi.

7 Ağustos Perşembe günü, barışı desteklemek üzere, Birleşmiş Milletler'e ve ülkeniz hükümetine Twitter'den mesaj gönderebilirsiniz.

Sendikanız her yerde “Gazze için hemen harekete geçin” çağrısıyla barışı ve demokrasiyi destekleyebilir.

Twitter sizin için mümkün değilse, facebook sayfanızdan bir mesaj gönderebilirsiniz.

Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu'nun www.itfgazafund.org adresinde Gazze için başlattığı insani yardım girişimine acil mali katkıda bulunabilirsiniz.