Basın Bildirisi

26.01.2004

BASINA VE KAMUOYUNA 26.01.2004 Bugün burada, yine bir suç mahallinde birlikteyiz. Aslında bütün toplum bu suça-sessiz kalarak- ortak oluyor!Biz işçiler, susmadık, susmuyoruz!Bu suça ortak olmayacağız, aksine Suçluların yakasına yapışmaya, onları teşhir etmeye devam edeceğiz!Bu suç, TÜPRAŞ gibi bir kuruluşun satılmasıdır.Ağırlaştırıcı faktörler ise, diğer detaylar, yani bizim hukuki itirazlarımızın da dayanağı olan gerekçelerimizdir:İhale sürecinden, değer tespitine; 4046 sayılı özelleştirme yasasının bizzat kendisine aykırılıktan, sermaye gruplarının karanlık ilişkilerine kadar pek çok sebep...Bunlara karşı hem hukuki, hem de üretimden gelen gücümüz ile direnmeye devam edeceğiz.Bu özelleştirme adı altında yapılan SATIŞIN HESABINI SORACAĞIZ.Bu suçun failleri bellidir: ÖZELLEŞTİRMECİLER ! iki elimiz yakanızdan inmeyecek!Ayrıca suça ortak olabilecekleri de uyarıyoruz.Rekabet Kurumu yetkililerine dayandırılan bir haber var ortalıkta dolaşan:“Tüpraş’ı alan firma tekel oluşturmazmış, ama dağıtım şirketi de kuramazmış.”Petrol Rafine etmek tekelleştirilebilir, dağıtım başka tekellerde olmalıdır, demektir bu.Rekabet Kurumu, kendi kuruluş yasasına ve mantığına uygun olarak, objektif davranmalıdır.Bir ülkenin petrol rafinajının tamamının bir özel sermaye grubunun eline geçmesi tekelleşme değil midir? Bu durum ülke sanayii açısından ve tüketicileri açısından sakınca yaratmaz mı sizce?Eğer öyleyse sizin varlık nedeniniz nedir? Gözümüz sizin de üzerinizde!Gerekirse size ve kararlarınıza karşı da her türlü mücadeleyi vereceğiz, bunu bilmenizi istiyoruz.Suçlular ve suça ortaklık edenlere soruyoruz son kez:TÜPRAŞ’I NEDEN SATIYORSUNUZ?Bunun nedenlerini bilmek herkesin hakkıdır!Petrol-İş Sendikası Aliağa ŞubesiYönetim Kurulu Adınaİbrahim DOĞANGÜLBaşkan