• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

BEDAŞ İşçilerinin Direnişi 224. Gününde

26.03.2015

BEDAŞ’ta çalıştıkları dönemde iş güvenliği ve işçi sağlığı talepleri nedeniyle işten çıkarılan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Enerji-Sen üyesi işçiler, direnişlerinin 200. gününden itibaren Taksim BEDAŞ Genel Müdürü Abdullah Atalay ile işe geri dönüş süreciyle ilgili görüşmeleri devam ediyor.

Konuyla ilgili bianet'e konuşan BEDAŞ işçisi Mürşit Sepetçi, 224 günlük direnişin hiç kolay olmadığına dikkat çekerek işe geri dönüş görüşmelerinin Taksim BEDAŞ Genel Müdürü Abdullah Atalay ile başlandığını söyledi. 224 günlük direnişlerinin, yöneticileri görüşme talep etmeye ittiklerini dile getiren Sepetçi, "Şu anda işe geri dönüş süreciyle ilgili görüşmelerimiz başladı. İçeriye taleplerimizle ilgili belge sunduk. Yalıtımlı eldiven, yanmaz kıyafet, porselen tornavida, pense vs. gibi çok basit ama yaptığımız iş açısından hayati önemi olan taleplerimiz var. Görüşmelerden olumlu bir netice umuyoruz fakat her türlü sonuca da hazırlıklıyız. Direnişimizin olduğu sıralarda Ermenek madeni iş cinayeti, Torun Center asansör kazası ve daha birçok işçinin ölümüyle sonuçlanan olaylar yaşandı. Eğer bu çağrılarımıza yeterince destek çıkılıp, zamanında dinlenilseydi belki de bu acı olaylar yaşanmayacaktı" şeklinde konuştu.

Konuya ilişkin Enerji-Sen Başkanı Ali Duman ise kararlı duruşlarına dikkat çekerek, ‘’224. güne direnerek geldiklerini ve direnerek başaracaklarını’’ ifade etti. (MB/HK)

Kaynak: Bianet