• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

BELTAŞ işçileri grevi resmen ilan etti

29.08.2014

İşlerine geri iadeleri ve taşeron sistemin lağvedilmesi için 39 gündür CHP'li Beşiktaş Belediyesi önünde direnen DİSK Genel-İş’ e bağlı BELTAŞ işçileri, zabıtaların saldırısına rağmen yasal grev pankartlarını asarak resmen grev ilan etti. İşçiler, zabıtalar tarafından kaldırılan direniş çadırlarını tekrar kurarken, konuştuğumuz DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar’ın yapacağı tek bir şeyin işçilerin haklarına, hukukuna saygılı olup, sendikalı, toplu sözleşmeli çalışma koşullarını sağlamak olduğunu hatırlattı. Çerkezoğlu, en son Soma’da yüzlerce maden işçisine mezar olan taşeron belasına karşı sonuna kadar direneceklerini vurguladı.

İŞÇİLERDEN ZABITALARA HAK DERSİ

CHP'li Beşiktaş Belediyesi'ne bağlı BELTAŞ A.Ş'de çalışan ve toplu sözleşme görüşmeleri devam ederken iş akitlerinin feshedileceğine dair tebliğ üzerine belediye önünde çadır kurarak direnişe geçen BELTAŞ işçilerine zabıta ekipleri saldırdı. İlan edecekleri yasal grevin hazırlıklarını yaparken zabıta ekipleri tarafından çadırları dağıtılan işçiler, bu keyfi uygulama karşısında grevi gece saat tam 00.00’da ilan etmeye karar verdi. Belediye önünde nöbet tutan işçilere, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ve grevdeki Sarıyer Belediyesi işçileri de destek verdi. Zabıtaların ve işçilerin bir müddet karşı karşıya tutukları nöbette ,zaman zaman gerginlikler yaşandı. Zabıtaların tekrar işçilere
saldırmaya çalışması üzerine polisler işçiler ve zabıtalar arasına set kurdu.

Saat tam 00.00 ‘de, “ Sendika hakkımız söke söke alırız”, “ Zafer direnen işçilerin olacak” sloganları eşliğinde belediye önüne, “ Bu işyerinde grev var” yazılı pankartını asan BELTAŞ işçileri, zabıta tarafından dağıtılan çadırlarını da tekrar kurdu. Belediye önüne gelen Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Alitüy, direnişteki işçilere çadırlara müdahale olmayacağı sözünü verdi.

TAŞERON BELASINA KARŞI SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ !

Konuştuğumuz DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ise, işe geri iadeleri için 39 gündür direnişte olan Beltaş işçilerinin bu gece saat 00.00’den itibaren grev haklarının başladığını ancak buna rağmen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ‘ın zabıtalara emir vererek işçilerin kurduğu çadırı kaldırmak yönünde talimat verdiğini belirti. Beltaş işçilerine yönelen bu saldırıyı kabul etmenin mümkün olmadığını vurgulayan Çerkezoğlu, özellikle belediyenin bir çalışanıyla diğer bir çalışanını karşı karşıya getirilmesinin hiç kabul edilebilir bir durum olmadığını söyledi. Çerkezoğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar’ın yapacağı tek bir şeyin işçilerin haklarına, hukukuna saygılı olup, sendikalı, toplu sözleşmeli çalışma koşullarını sağlamak olduğunu hatırlattı.Beltaş’ın belediyenin bir taşeron şirketi olduğunu ve taşeron çalıştırmanın işçiler açısından nasıl bir kölelik olduğunu herkesin bildiğini altını çizen Çerkezoğlu, “ Türkiye’de bunun sayısız örnekleri var. En son taşeron belasını Soma ‘da canlarıyla ödedi yüzlerce arkadaşımız.Dolayısıyla buradaki işçi arkadaşlarımız mücadelesi taşeron ile güvencesizliğe karşı bir mücadeledir. Kendi hakları,hukukları, emekleri ve gelecekleri için direniyorlar CHP’li Beşiktaş Belediyesi de işçilerin bu haklı talebini yerine getirmesi gerekir” diye konuştu. Çerkezoğlu, Beltaş işçilerinin direnişi sonuna kadar destekleyeceklerini vurguladı.

Kaynak: Birgün Gazetesi