• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Petrol-İş Bildiriler Kitabının Altıncısı Yayımlandı:

"Bir Özelleştirme Harekatı: Irak"

Petrol-İş Sendikası'nın 2002 ve 2004 yılları arasındaki döneme ilişkin basın bildirilerinin yer aldığı "Bir Özelleştirme Harekatı: Irak" kitabı yayımlandı.

06.05.2015

Petrol-İş Sendikası'nın, 2002 ve 2004 yılları arasındaki döneme ilişkin basın bildirilerinin yer aldığı "Bir Özelleştirme Harekatı: Irak" kitabı yayımlandı. Arşiv düzenleme çalışmalarının beşinci yazılı ürünü olan “Özelleştirmeler Durdurulsun” kitabının ardından, devamı niteliğinde olan beşinci arşiv yayını da hazırlanmış oldu.

Petrol-İş Sendikası, işçi sınıfı hareketine ve sendikal yaşam tarihine katkı sunmak amacıyla 2008'de arşiv çalışması başlattı. Bu çalışmanın devamı olarak 1955-1983 yılları arasındaki dönemi kapsayan basın bildirilerin yer aldığı kitabın ardından, 1984-1989 yılları arasındaki dönemi kapsayan ikinci bir kitap, daha sonra ise 1990 ve 1996 yılları arasındaki dönemi kapsayan üçüncü ve 1997-1999 yıllarını kapsayan dördüncü bildiri kitabı yayımlandı. Beşinci kitap olan "Özelleştirmeler Durdurulsun!" un ardından altıncı bildiri kitabı da yayımlanmış oldu. Kitapta döneme damgasını vuran özelleştirme girişimleri ve bu girişimlere karşı Petrol-İş Sendikası'nın başlatmış olduğu mücadele geniş yer tutuyor.

"Bir Özelleştirme Harekatı: Irak" kitabında söz konusu döneme ilişkin basın bildirilerinin tamamı yer alırken, bu metinlerin orijinallerine sadık kalındı. İşçi sınıf ve sendikal hareketin hem ülke hem de dünya konjonktürüyle birlikte izlenilmesini kolaylaştırmak amacıyla konusal ayrıma gidilmeyen kitapta kronoloji esas alındı.