• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Temsilci yönetici eğitimlerinin ikincisi de sona erdi.

Çözüm odaklı, temel bilgiler veriliyor

Temsilci Yönetici Eğitimlerinin ikincisi, 10-14 Aralık 2012 tarihlerinde İstanbul'da Genel Merkez binamızda yapıldı. Böylece 2012 yılının son temsilci yönetici eğitimi de tamamlanmış oldu.

19.12.2012

Bu eğitimlerin organizasyonu Eğitim Servisi aracılığıyla yürütülüyor ve sendikamızın bütün uzmanlık birimleri katılıyor. Her zaman belirttiğimiz gibi, bu türden eğitimlere ilk kez yöneticilik veya temsilcilik pozisyonuna seçilmiş olan arkadaşlarımız davet ediliyor. Bu eğitimde, görevlerine ilk kez seçilen denetim, disiplin ve yönetim kademeleri ile temsilcilerimiz genel merkeze gelerek bundan sonraki çalışma hayatlarında karşılaşabilecekleri sorunları çözme yöntemlerini öğrenmektedirler. Bu seminerlerde amaç, henüz yeni seçilen ve çoğunlukla sendikal dünyanın yönetim kademesiyle ilk kez tanışan temsilci ve yönetici arkadaşlarımıza görevlerini yaparken ilk elden ihtiyaç duyacakları temel bilgileri vermektir.

Bu seferki seminere toplam 23 kişi katıldı. 10-14 Aralık tarihleri arasında sabah 9.30 ile akşam 17 arasında yapılan kesintisiz eğitime katılımın çok disiplinli olduğunu söylemek gerekiyor. Bu eğitime katılan arkadaşlarımızın ciddiyeti ve katılım düzeyi takdirlerimizi aldı.

Son gün sertifikalar verildi
Eğitimler, sendikamız eğitim modeline uygun olarak yine tartışmalar, eleştiriler ve katkılar içeren inter aktif bir şekilde yapıldı. Katılımcı üyelerimiz neredeyse her türden sendikal ve siyasal konularda fikirlerini serbestçe ifade ettiler, düşüncelerini paylaştılar. Grup çalışmaları da diğerlerini de motive edici bir tarzda, ciddiyetle ele alınmıştı. Hemen her katılımcı kendi aldığı konu üzerine detaylı bir şekilde konuştu.

Merkez Yönetim Kurulumuz, programa uygun olarak son gün sabah arkadaşlarımızla doğrudan değerlendirmeler yaptı. MYK ile temsilci ve yönetici arkadaşlarımız sendikanın sorunlarını, beklentilerini karşılıklı olarak ele alma fırsatı buldular.

İyi bir temsilci yönetici olmanın ön hazırlığı olarak hazırlanan katılım sertifikaları, son gün yapılan toplantıdan sonra Genel Merkez Yöneticileri tarafından üyelerimize dağıtıldı.

Ekte fotoğraflar ile katılımcıların şube, isim ve görevlerinin bulunduğu liste yer almaktadır.

Kaynak: Eğitim Servisi