• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Çukurova Kargo direnişi devam ediyor

Adana’da Çukurova Kargo işyerinde örgütlenen TÜMTİS sendikası işveren tarafından kabul edilmeyince işçiler direnişe geçti. TÜMTİS’in konuyla ilgili haberini yayımlıyoruz.

24.10.2011

Adana’da bulunan Çukurova Kargo’da 17 Ekim günü başlayan direniş devam ediyor. Çukurova Kargo’da çalışan 35 işçi, Çukurova Taşımacılık işvereninin sendikayı kabul etmemesi üzerine direnişe başlamıştı.

Sigortasız çalıştırmanın yaygın olduğu işyerinde öğle tatili ve yemek molası olmadığı gibi çalışma saatleri de ağır ve düzensiz. Sabah 7:30’da başlayan mesai akşam 10:00’ a kadar sürebiliyor. Kötü çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve sigortalı çalışma için sendikamıza üye olmaya başlayan işçilerin örgütlenmesi,  işveren tarafından kurulan paravan şirket aracılığı ile engellenmeye çalışılıyor.

İşçilerin 27’sini bu şirketin hissedarıymış gibi gösteren işveren Kemal Çelik, işçileri Bağ-Kur’lu yaparak sendikanın önüne geçmeye çalışıyor.

devamı için;

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı