Petrol-İş Sendikası'ndan Suruç'a Dayanışma Ziyareti:

Dayanışmak İnsan Olmanın ve Komşuluğun Bir Gereği

Petrol-İş Sendikası Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, 20 Ekim Pazartesi günü, bölgedeki şubelerin başkan ve yöneticileri ile beraber Suruç'ta yer alan mülteci kampını ziyaret etti.  Sendika adına götürülen ihtiyaç malzemeleri AFAD yetkililerine teslim edildi.

24.10.2014

Petrol-İş Sendikası, en son yapılan başkanlar kurulu toplantısında, çatışmaların yaşandığı Kobane sınırında yer alan Suruç'a ziyaret kararı aldı. Alınan karar doğrultusunda  Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Genel Merkez Yöneticileri İbrahim Doğangül, Nimetullah Sözen, Ahmet Kabaca ile Adana, Mersin, Adıyaman ve Batman şube başkan ve yöneticileri ile beraber Suruç'ta yer alan mülteci kampı ve AFAD merkezi ziyaret edildi.

Daha sonra heyet, AFAD yetkililerinden, IŞİD teröründen kaçarak Suruç'a yerleşen savaş mağdurları ve son gelişmeler hakkında bilgi aldı. Bilindiği üzere şu anda 192 bin kişi Suriye'deki çatışmalardan kaçarak Suruç'ta yer alan AFAD'a ve Belediyeye ait toplam dört kampa ve çevresindeki köylere yerleşmiş durumda.  Yaklaşık 100 bin kişiye her gün AFAD, Kızılay ve Belediye ekipleri tarafından sıcak yemek çıkarılıp dağıtılıyor.

'Çatışmalar sona ermeli barış ve kardeşlik bölgeye hakim olmalı'

AFAD yetkilileri, Petrol-İş Sendikası'nın desteğinden ötürü bütün Petrol-İş üyelerine teşekkürlerini  sunarken Genel Başkan Mustafa Öztaşkın  dayanışmak insan olmanın ve komşuluğun bir gereğidir  dedi ve sözlerine şöyle devam etti: “Bölgemizdeki bütün savaşların ve çatışmaların biran önce sona ermesini, barışın ve kardeşliğin bütün dünyada hakim olmasını temenni ediyoruz. AFAD başta olmak üzere bölgede canla başla çalışan bütün yardım kuruluşu üyelerine kolaylıklar dileriz.”

'Kobaneliler şehirlerine dönmek istiyor'

Petrol-İş heyeti daha sonra oradan ayrılarak yaşananları yerinde görmek amacıyla dünya basınının kameralarla gece gündüz takip ettikleri Kobane sınırındaki bölgeye gitti. Bölgede edinilen izlenimler doğrultusunda Genel Başkan Mustafa Öztaşkın'ın değerlendirmeleri şöyleydi: “TSK'ya ait tank ve zırhlı birlikler sınıra yerleştirilmiş durumda. Sınırın ötesinde yaşanan çatışmalardan çıkan silah sesleri ve atılan bombaların yarattığı toz bulutu bölgeyi sarıyor. İnsanlık dramı sınırdan çok net izleniyor. IŞİD terör örgütünün vahşi saldırılarından kaçan insanlar, hayvanlarına ve araçlara yerleştirebildiği kadarıyla üç beş eşya ile canlarını kurtarmaya çalışıyorlar. Kobaneliler çatışmaların biran önce son bulmasını istiyor ve harabeye dönmüş de olsa şehirlerine, evlerine  dönmek istiyorlar.”