• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Deva direnişi sürüyor

28.08.2014

Petrol-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan Deva İlaç Fabrikası işçilerinin direnişi 58 gündür sürüyor. Petrol İş Sendikası 19 kişinin işten atılmasını fabrika önünde protesto etti.

Açıklamaya Çerkezköy Emek Bileşenleri Platformu da destek verdi. Açıklama daha yapılmadan önce içeride çalışan bir yöneticinin işçileri kışkırtma girişimi kısa süreli bir gerginliğe yol açmasına rağmen işçiler sağduyulu davranarak eylemlerine devam etti.

Burada işçilere seslenen Petrol İş Trakya Şube Başkanı Turgut Düşova, Deva İlaç Fabrikası’nda sağlık koşullarına uygun olmayan biçimde çalışıldığını belirterek “Dolayısıyla sadece işçilerin sağlığı değil halk sağlığı da etkileniyor” dedi.

Çerkezköy işçilerine de seslenen Turgut Düşova, “Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde çalışan binlerce işçi Deva İlaç ile aynı koşullarda kölece çalışmakta. Deva ilaç buradaki binlerce işçi için bir umuttur. Buranın kazanımı bütün Çerkezköy işçilerinin kazanımı olacaktır. Biz Petrol İş Sendikası olarak bu direnişi Çerkezköy’e mal edeceğiz” dedi.

PATRON ELİNDEN GELENİ YAPIYOR

Öte yandan Deva İlaç işçileri, atılan arkadaşlarına destek olmak için iş çıkışlarında fabrika içinde yürüyüşler gerçekleştirip yemek boykotu yapıyordu. İşveren, çalışan işçiler ile atılan işçilerin irtibatını kesmek için fabrika bahçesini çeviren tel örgülere branda çekmekle kalmayıp kapıyı kapatmak için tahtalardan duvar örmeye başladı. Ama bütün bunlara rağmen işçiler giriş ve çıkışlarda birbirleri ile irtibat kurarken mahalle ve ev çalışmaları ile örgütlenme çalışması devam ediyor.

Deva İlaç yönetimi, işçilerin örgütlenmesini bastırmak için en çok kullandığı yöntem olarak işçileri işten atmakla tehdit ediyor. (Tekirdağ/EVRENSEL)

www.evrensel.net