• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

TÜMTİS'ten DHL patronuna çağrı:

DHL'de TİS imzalayana kadar devam edeceğiz

TÜMTİS'e üye oldukları için işten atılan DHL işçileri, direnişlerinin 39 gününde. TÜMTİS, 18 işçinin işe geri alınması talebiyle DHL Lojistik Hizmetleri A.Ş'nin Gebze'de bulunan deposu önünde basın açıklaması yaptı.

23.07.2012

Eyleme TÜMTİS üye ve yöneticilerinin yanı sıra Deri-İş, Yol-İş, Tez Koop-İş, Kristal-İş, Hava-İş, Eğitim-Sen, Tek Gıda-İş, Çelik-İş yöneticileri ile UİD-DER üyeleri katıldı.

PERFORMANSLARINDAN DOLAYI ÖDÜLLENDİRİLEN İŞÇİLER İŞTEN ATILDI

TÜMTİS Kocaeli 1 No'lu Şube Başkanı Ersin Türkmen, yaptığı açıklamada, "İşveren, sendikaya üye olduğunu öğrendiği işçileri uydurma gerekçelerle işten çıkarmakta bir sakınca görmüyor. Kısa bir süre önce performanslarından dolayı ödüllendirdiği işçileri, performans düşüklüğü gerekçesiyle, her ay 100 saate yakın fazla mesai yapan işçileri, fazla mesaiye kalmadıkları gerekçesiyle işten çıkaran işveren, aynı zamanda işçileri sendikamızdan istifa ettirmek için tehdit ve şantaja başvurmaktan da geri kalmıyor" dedi.

Türkmen, 220 ülke ve bölgede hizmet veren DHL'nin, 50 milyar Euro'yu geçen yıllık gelirine rağmen işçisine açlık sınırının altında ücret verdiğini kaydetti.

Türkmen, DHL'de fazla mesainin, yasal saatin 3 katı olduğunu da belirterek, "Bu ağır çalışma koşullarına rağmen işçilerin sendikamıza üye olmasına tahammül göstermiyor. DHL bu tutumuyla hem sosyal sorumluluk taahhütlerine hem de iş yasalarına aykırı davranıyor" dedi.

DHL patronunu uyaran Türkmen, "Sendikalı olmak anayasal bir haktır; DHL anayasal hakka saygı göstermelidir. Yasa dışı olarak işten çıkarılan işçiler derhal geri alınmalıdır. Üyelerimiz üzerindeki istifa baskısı sona erdirilmelidir. Sendika olarak bütün bu haksız ve hukuksuz uygulamalar, baskılar sona erene, DHL'de toplu iş sözleşmesi imzalanana kadar üyelerimizin hak ve çıkarlarını korumaya ve mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

'DHL İŞÇİLERİ YALNIZ DEĞİLDİR'

Gebze Sendikalar Birliği Başkanı Şerafettin Koç da yaptığı konuşmada "Mücadele sürecinin destekçisi olacağız. Haklı direnişlerinde DHL işçileri yalnız değildir" dedi.

Kaynak: ETHA
 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı