• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Deva'da Basın Açıklaması Yapıldı:

DİRENİŞİMİZ BÜYÜYEREK DEVAM EDİYOR

Deva İlaç'ta sendikal faaliyet yürüttükleri için işten atılan ve direnişe geçen üyelerimize destek amaçlı 8 Ağustos Cuma günü basın açıklaması yapıldı. Deva İlaç'ın Çerkezköy'deki fabrikası önünde yapılan basın açıklamasında, Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın, mücadelenin kazanımla sonuçlanana kadar büyüyerek devam edeceği mesajını verdi.

11.08.2014

Deva İlaç'ta sendikal faaliyet yürüttükleri için işten atılan ve fabrika önünde direnişe geçen üyelerimize destek amaçlı 8 Ağustos Cuma günü bir basın açıklaması yapıldı. Direnişlerinin 39. gününde fabrika önünde yapılan basın açıklamasına genel başkanımız Mustafa Öztaşkın'da katıldı.

Katılımın yoğun olduğu basın açıklamasında Trakya Şube Başkanımız Turgut Düşova ve Başkan Yardımcısı Hasan Oğuz Keser ile İstanbul 1 Nolu Şube Başkanımız Ahmet Baranlı ve Başkan Yardımcısı Yılmaz Akay yer aldılar. Ayrıca destek için Türk-İş İstanbul Birinci Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, CHP Ergene ilçesi gençlik kolları ilçe başkanı, CHP Kapaklı ilçe başkanı, Çerkezköy CHP ilçe yönetimi, Çerkezköy Eğitim-Sen ile Belediye-İş sendikası, Birleşik Metal-İş sendikası, Türk Metal sendikası ve Tez-Koop-İş sendikasından şube başkanları, Polimer ve Elba Bant işçileri de basın açıklamasına katıldılar.

"Mücadele devam edecek"

İlk konuşmayı yapan Trakya şube başkanımız Turgut Düşova, sendikaya üye oldukları için işten atılan arkadaşlarımızla sürekli beraberiz ve Deva yönetimi bu haksızlığa son verene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz dedi.

Ardından sözü alan genel başkanımız Mustafa Öztaşkın, Deva'da yıllardır örgütlü olduğumuzu ancak 2010 yılından itibaren sendikanın Deva'dan tasfiye sürecinin başlatıldığını söyledi. O günden itibaren  inançlı arkadaşlarımızın, üyelerimizin ve sendikamızın bu işin peşini bırakmadığını söyleyen Öztaşkın, sendikalılaşmaya yönelik yeniden attığımız adımlar sonucu işveren bu öncü  arkadaşlarımızı tek tek işten attı dedi.

Konuşmasının devamında ilaç sektöründeki sendikalılaşma sıkıntılarına da değinen Öztaşkın, “İlaç sektöründe fabrikada çalışan ve ilaç üreten insanlar var, bir de üretimde çalışanların en az iki üç katı, bu ilaçları pazarlayanlar var. Bakanlığa bir ilaç fabrikasında toplu sözleşme için yetki başvuru yapıldığı zaman, yetki hesabına pazarlayanlar da dahil ediliyor. Bu sistemle burada yasal yetki almak mümkün değil” dedi.

Öztaşkın son olarak, Deva'nın iki fabrikasında yüzde 80'lere varan çoğunluğumuz olduğu ve bunun işveren tarafından dikkate alınması gerektiğini söyledi. Öztaşkın işverenin bu çağrılarımıza kulak vermemesi durumunda mücadelenin büyüyerek devam edeceği mesajını verdi. 

"Deva işçisi yalnız değil"

Öztaşkın'ın ardından sözü alan Türk-İş İstanbul Birinci Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, işverene masa başında bu sorunu çözme çağrısı yaptı. Sendikaların fabrikayı batırmak için olmadığını söyleyen Büyükkucak, Deva işçisinin yalnız olmadığını ve sendikalılaşmanın önündeki engeller kalkana kadar direnişin devam edeceğini yineledi.

Konuşmaların sık sık “Devaya sendika girecek başka yolu yok”, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla kesildiği basın açıklamasının ardından kitle, aynı bölgede yer alan  Deva Holding'e ait diğer fabrikanın önüne yürüdü. Burada da gerçekleştirilen konuşma ve sloganların ardından dağılındı.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı