• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Direnişteki Bericap işçisine Türk-İş'ten kumanya desteği

Türk-İş, Bericap direnişinin 71. gününde işçilere kumanya dağıttı.

04.03.2011

Türk-İş, Bericap direnişinin 71. gününde işçilere kumanya dağıttı. 4  Mart'ta fabrika önünde gerçekleştirilen kumanya dağıtımına sendikamız Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Nimetullah Sözen, Kocaeli Şube Başkanı Ali Ufuk Yaşar, Selüloz-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İlhan Aktaş, Türk-İş Marmara Bölge Temsilcisi Adnan Uyar, Sağlık-İş Kocaeli Şube Başkanı Bülent Gökmen, Gebze Şube Başkanımız Süleyman Akyüz, Gebze şube yöneticileri katıldı.

Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Nimetullah Sözen kumanya dağıtımı sırasında yaptığı konuşmada, mücadelelerinden dolayı Bericap işçisini kutlayarak,” Sizlerin tıpkı ilk günkü gibi heyecanlı olması bize de heyecan veriyor, bizi umutlandırıyor. Petrol-İş de sizler için herşeyi yapmaktadır. İşveren sizleri örgütsüzleştirmek istedi. Sizler ise arkadaşlarınız için, bu fabrikada örgütlülüğü devam ettirmek için eylem yapıyorsunuz. Petrol-İş olarak sonuna kadar birlikte mücadele edeceğiz” dedi.

Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz de yaptığı konuşmada, direnişin ilk gününden 71. gününe kadar bir çok sivil toplum ve sendika temsilcisinin Bericap işçisini ziyaret ettiğini belirterek, bu dayanışmadan dolayı herkese teşekkür etti. Akyüz, Bericap direnişi sırasında hep Türk-İş nerede diye sorular sorulduğunu, ancak Türk-İş Marmara Bölge Temsilcisi Adnan Uyar'ın direnişteki işçileri birçok kez ziyaret ettiğini belirterek “Türk-İş büyük bir konfederasyondur. Burada yapılan direniş de büyük bir direniştir. Bugün burada Adnan Uyar'ın girişimiyle yapılan maddi yardımlarla işçilerimize erzak dağıttık” dedi. 

Bericap işvereni tarafından basına yapılan açıklamaların çelişkilerle dolu olduğunu belirten Akyüz, mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini belirtti. Akyüz sözlerini, “Bericap'ta sendikasızlaştırma olayı var. Bizler sendikal haklarımıza saygı gösterilmesini ve işten çıkartılan işçilerin tekrar işe alınmasını istiyoruz. Herşey işverene bağlı. Bizler buradayız ve her zaman diyaloga hazırız” diyerek bitirdi.

Adnan Uyar ise yaptığı konuşmada,Türk-İş olarak buradaki direnişte her zaman işçilerin yanında olduklarını belirterek, “Sizler burada eşine rastlanmayacak bir direniş gösteriyorsunuz. 4 arkadaşınız için 92 kişi tüm kendi geleceğini karartarak burada bir eylem yapıyor. Bu fabrikada müdürlük yapanların bu mağduriyeti görmeleri gerekir. Bizler bu sergilediğiniz onurlu duruşun arkasındayız, destekçisiyiz ve her zaman yanınızdayız. Hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.