• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

DİSK:Filistin için alanlardayız

22.07.2014

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) İsrail’in Filistin’de yaptığı katliamları protesto etmek ve Filistin halkıyla dayanışma içerisinde olmak için İsrail İstanbul Konsolosluğu önünde eylem yaptı. Konsolosluk önünde toplanan DİSK üyeleri  “Filistin’e özgürlük”,  “Her yer Filistin her yer direniş” sloganları attı.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, İsrail’in gerçekleştirdiği insanlık dışı eylemlerin başta ABD olmak üzere emperyalist güçlerin desteği ile hayata geçirildiğini vurguladı. Beko “Filistin’de İsrail’e ‘dur!’ demek, bölgedeki emperyalist saldırganlığa ‘hayır’ demektir. Onurlu Filistin halkının yanında olmak, emperyalizme karşı yoksul Ortadoğu halklarının safında olmaktır” dedi. Rojava’daki IŞİD saldırılarına da dikkat çeken Beko, şöyle devam etti: “Ortadoğu’da İsrail’e benzer biçimde kendinden olmayan herkesi düşman gören bir başka güç de kendine Irak Şam İslam Devleti diyen çetedir. Onlar da bugün  Rojava’da kendinden olmayan herkesi sivil demeden, çocuk demeden, kadın demeden katletmektedir.” DİSK olarak Türkiye’nin her il ve ilçesinde Filistin’e destek amaçlı olarak alanlarda olacaklarını belirten Beko, Gazze’ye gideceklerini de söyledi.

Nakliyat-İş üyesi Topkapı ambar işçileri de Filistin için eylemdeydi. “Kahrolsun Emperyalizm yaşasın halkların kardeşliği” sloganlarının atıldığı eylemde, Filistin halkına yönelik saldırılar, İsrail Siyonizmi, emperyalizm ve iş birlikçileri lanetlendi.

İSRAİL’LE İLİŞKİNİ KES!

DİSK Ege Bölge Temsilciliği, KESK İzmir Şubeler Platformu, TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu ve İzmir Barosu, Gazze ve Kobanî’de yaşanan katliamlara ve bu vahşeti cumhurbaşkanlığı seçimine malzeme yapan Erdoğan’a tepki gösterdi.

Düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen İzmir 6 No’lu Şube Başkanı İdil Uğurlu, İsrail’in Gazze’deki vahşetiyle Rojava’da IŞİD’in gerçekleştirdiği katliamların birbirinden bağımsız olmadığını vurguladı. İsrail’e karşı hamasi sözlerin Ortadoğu halkları gözünde hiçbir inandırılırcığı olmadığını belirten Uğurlu, “Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetenlerin İsrail ile ticari, askeri ve diplomatik ilişkileri aynı biçimde sürdürmekteki ısrarını kınıyoruz” dedi. DİSK EGE Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, bölgede yaşananlara karşı sokağa çıkacaklarını duyurdu.

Kaynak: Evrensel Gazetesi

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı