• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Düzgünler’de grev kararı asıldı

11.08.2015

Konya’da bulunan Düzgünler Plastik’te Petrol-İş üyesi işçiler grev kararını fabrikaya astı. Toplusözleşme masasına oturmak istemeyen patron işçileri fabrikayı kapatmakla tehdit ediyordu.

Daha önce işten atmalarla gündeme gelen Konya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Düzgünler Plastik’te, Petrol-İş Sendikası’nda örgütlenen işçilerin üzerindeki baskılar artarak devam etti. Toplu İş Sözleşmesi sürecine gelindiğinde patron fabrikayı kapatma tehdidinde bulundu. İşçilerin çalışma koşullarının düzeltilmesi taleplerini kulak tıkayan patron toplusözleşme sürecini tıkadı. Bunun üzerine işçiler geçtiğimiz Cuma günü işyerine grev kararını astı.

Gazetemize konuşan Petrol-İş Ankara Şube Başkanı Şuayip Gül, “İşveren müzakere sürecinin gereklerine riayet etmemiş ve yasalara aykırı hareket etmiştir. Bu tutum nedeniyle toplusözleşme sürecinde ara bulucu tayin edilmesi istenmiş ancak tayin edilen resmi ara bulucu da tarafların anlaşmasını sağlayamamıştır” dedi. İşçinin alın terinin karşılığını istediğini ancak patronun sendikaya üye olan işçiler üzerinde baskılarını arttırdığını aktaran Gül, işçilerin tehditlerle sendikadan istifaya zorlandığı dile getirdi. Gül, “İnsanca koşullarda çalışmak ve emeğinin karşılığını almak isteyen işçinin sesine kulak vermesini istiyoruz. İşverenden de grev uygulama aşamasına gelinmeden adım atmasını ve olumlu bir tavır içerisine girmesini bekliyoruz. Aksi halde Düzgünler Plastik işçisi, grev hakkını kullanmaktan çekinmeyecek, yasalar çerçevesinde hakları için mücadelesini sonuna kadar sürdürecektir” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

Kaynak: Evrensel Gazetesi

http://www.evrensel.net/haber/258016/duzgunlerde-grev-karari-asildi

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı