• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Emekliler günü kutlandı

Kutlamalar çerçevesinde Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Körfez Şubesi tarafından Tüpraş Sosyal Sitede program düzenlendi.

30.06.2009

Her yıl 28 Haziran-4 Temmuz tarihleri 'Emekliler Haftası', Mustafa Kemal Atatürk’ün askerlikten sivil hayata geçtiği 30 Haziran'da 'Dünya Emekliler Günü' olarak kutlanıyor. Petkim,Tüpraş emeklileri ile çalışanlarının katıldığı programa ayrıca Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Körfez Şubesi Başkanı Mehmet AKŞİT, Şube Başkanımız Ali Ufuk YAŞAR, İdari Sekreterimiz Salih EFE, Mali Sekreterimiz Tekin KARA, Tüpraş Sosyal İşler Müdürü Hayrettin BİLGİSU, Tüpraş Genel Müdürlüğü İşyeri Baştemsilcisi Naci TOKSOY ve Gübretaş İşyeri Baştemsilcisi Cengiz KARAGÖZ katıldılar.

Program Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Körfez Şubesi Başkanı Mehmet Akşit’in yaptığı konuşma ile başladı. Ülkemizdeki emeklilerin şu andaki durumlarını özetleyen Akşit; çoğu emeklilerimizin açlık sınırının altında maaş aldıklarını ve bu şartlarda hayatlarını sürdürmeye çalıştıklarını açıkladı. Mehmet Akşit katkılarından dolayı Petrol-iş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Ali Ufuk YAŞAR’a ve Tüpraş Sosyal İşler Müdürü Hayrettin BİLGİSU’ya teşekkür etti.

Ali Ufuk YAŞAR ise yaptığı konuşmada emekli maaşlarındaki uçuruma dikkat çekti. Eski emekliler ile yeni emekli olanların arasındaki ücret farkının olduğunu söyledi. Bu maaş farklarının yeni düzenlemeler ile ortadan kaldırılması gerekiyor dedi.

Yıllarca aynı işyerlerinde çalışan işçi emeklileri uzun yıllar göremedikleri arkadaşlarını gördükleri anda duygulu anlar yaşadılar ve çalışma yıllarını anımsatan sohbetler ettiler ve bir sonraki 30 Haziranda buluşmak üzere sözleştiler.
Program yenilen öğle yemeğinin ardından sona erdi.