• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

29 Şubat Avrupa Eylem Günü

ETUC'un eylemini biz de destekliyoruz

Artık Yeter! İstihdam ve Sosyal Adalet için Seçenek vardır “ sloganıyla Avrupa İşçi Sendikaları Konfederasyonu ETUC tarafından organize edilen protesto eylemine destek veriyoruz. 29 Şubat, Saat: 12.00, Taksim Gezi Parkı..

 

 

 

Basın Servisi
28.02.2012

ETUC TARAFINDAN ORGANİZE EDİLEN PROTESTO EYLEMİNE DESTEK VERİYORUZ

            ETUC (Avrupa İşçi Sendikaları Konfederasyonu) üye sendikalara çağrı yaparak 29 Şubat’ta eylem yapılmasını istemiştir. “ARTIK YETER! İSTİHDAM VE SOSYAL ADALET İÇİN SEÇENEK VARDIR!” sloganıyla yapılan 29 Şubat eylem çağrısında, 1-2 Mart’ta toplanacak Avrupa Konseyi’nde, karar vericilere, krizler bahane gösterilerek  bütçe disiplinleri ve sosyal harcamaları kısmak tedbirleri yerine, önceliklerine istihdam ve sosyal adaleti almaları yolunda uyarıda bulunulacağı açıklanmıştır. 

            Neoliberalizm savunucularının,  ultra esnek bireysel iş sözleşmeleri, toplu iş sözleşmesi mekanizmalarına saldırı, ücretlerin ve sosyal koruma araçlarının azaltılması gibi yöntemleri tek çözüm gibi ortaya koydukları belirtilen açıklamada, 29 Şubat’ta sürdürülebilir büyüme ve istihdam için yeni çözümler aranması yönündeki taleplerle bütün Avrupa’da yürüyüş yapılacağı bildirilmiştir. 

            Ulusal İstihdam Strateji Belgesi ile Türkiye’deki emekçilerin de aynı nitelikteki baskılara ve hak kayıplarına uğratılmaya çalışıldığı, kıdem tazminatı, iş güvencesinin yok edilme projelerinin yapıldığı bir dönemde, sınıfsal saldırılara karşı istihdam ve sosyal adalet adına yapılan bu eylem için Avrupalı kardeşlerimizle aynı kaygıları taşıyoruz, aynı tepkileri duyuyoruz ve onlarla dayanışma içinde olacağız. 

            Eylem için 29 Şubat 2012’de saat 12.00’de Taksim Gezi Parkı önünde buluşulacak, daha sonra, Taksim’deki Alman Başkonsolosluğu önüne geçilecektir. Alman Başkonsolosluğu önünde yapılacak eyleme Sendikal Güç Birliği Platformu olarak destek vereceğimizi kamuoyuna duyururuz.

Saygılarımızla.

Mustafa TÜRKEL

Sendikal Güç Birliği Platformu

Dönem Sözcüsü

BULUŞMA YERİ: Taksim Gezi Parkı
SAAT: 12.00
YÜRÜYÜŞ  : Taksim Gezi Parkı- Alman Konsolosluğu
TARİH:   29 ŞUBAT ÇARŞAMBA