"Evde, İşte, Sokakta Kadına Yönelik Şiddete Son"

24.11.2014

SGBP Kadın Koordinasyonu SÜTAŞ'ta  direnişçi kadınlara uygulanan şiddeti protesto ediyor:

“ EVDE, İŞTE, SOKAKTA  KADINA YÖNELİK ŞİDDETE  SON”

Esnekliğin, güvencesizliğin, sendikasızlığın yaygınlaştığı, rekabetin, bireyselliğin yoğunlaştığı, çalışanlar arası iletişimin, ortak hareket etme anlayışının azaldığı neoliberal çalışma koşullarında,  işyerinda kadına yönelik  şiddet ve iş cinayetleri de  giderek artıyor.

Buna rağmen kadınların işyerlerinde uğradıkları fiziksel, ruhsal ve cinsel saldırılara yönelik    çok az şey yapılıyor.  Kadınların işyerinde karşı karşıya kaldıkları şiddet en temel haklar arasında yer alan çalışma hakkının da ihlalidir. Bu şiddet maddi temelini, iş ortamlarında hakim olan erkek egemenliğinden, kadınlar aleyhinde işleyen güç ilişkilerinden alır.

Son dönemlerde işyerinde şiddetin örneklerinden biri de  hatırlayacağınız gibi SÜTAŞ' ta yaşandı. Sendikalı ve güvenceli çalışmak isteyen işçilere kapıyı gösteren işveren,  işe dönmek için direnen işçilerin, bulundukları yere  tezek döktürdü.  Direnişteki çalışanlara yönelik uyguladığı bunca baskı ve şiddete rağmen, TÜSİAD eski Başkanı Muharrem Yılmaz  daha sonra  kameraların karşısına geçip “ Bizler Sütaş fabrikalarında büyük bir aileyiz” dedi.

Biz Sendikal Güç Birliği Kadın Koordinasyonu olarak, ailenin kadınlar için nasıl şiddet yuvası olabileceğinin bilincindeyiz.  Dolayısıyla böyle büyük aile masalına inanmıyoruz.  Muharrem Yılmaz"ı da  arkadaşlarımıza uygulanan şiddet ve mobbingi de unutmadık, o günden beri SÜTAŞ ürünleri tüketmiyor, çevremize de tükettirmiyoruz.

SGBP Kadın Koordinasyonu olarak SÜTAŞ ‘ ta insanca bir ücret ve yaşanabilir bir hayat için verdikleri sendikal mücadelede direniş alanında şiddete maruz kalan kadınları desteklemek amacıyla 24 Kasım Pazartesi günü Saat: 11.00'da Sütaş Genel Müdürlüğü (Küçükbakkalköy -ATAŞEHİR)  önünde olacağız, tüm kadınları, kadın örgütlerini, siyasi partilerin, sendikaların, meslek örgütlerinin kadın yapılarını ve duyarlı kamuoyunu çağırıyoruz...

Sendikal Güç Birliği Platformu Kadın Koordinasyonu