• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

SGBP Kadın Koordinasyonu SÜTAŞ'ta Şiddete Karşı Eylemdeydi

EVDE, İŞTE, SOKAKTA KADINA YÖNELİK ŞİDDETE SON!

SGBP Kadın Koordinasyonu,  SÜTAŞ‘ta sendikalaşma mücadelesinde şiddete maruz kalan kadınları desteklemek amacıyla 24 Kasım Pazartesi günü SÜTAŞ Genel Müdürlüğü önünde eylem yaptı.

24.11.2014

SGBP Kadın Koordinasyonu SÜTAŞ‘ta insanca bir ücret ve yaşanabilir bir hayat için verdikleri sendikal mücadelede, direniş alanında şiddete maruz kalan kadınları desteklemek amacıyla 24 Kasım Pazartesi günü SÜTAŞ Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.

SGBP üyesi sendikalardan kadınların ve Kent Gıda işçisi kadınların katıldığı eylemde basın açıklamasını SGBP adına TÜMTİS' ten Göknur Marş okudu. Basın açıklamasında öncelikle “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü” dolayısıyla tüm dünyada kadınların evde, sokakta ve işyerlerinde maruz kaldıkları şiddetten ve şiddete karşı oluşturulan dayanışma hatlarından bahsedildi.

Konuşmasının devamında Marş, Sendikal Güç Birliği Platformu Kadın Koordinasyonu olarak her yıl şiddete maruz kalan kadınlara yönelik şiddeti protesto ediyor, işyerlerinde ve direnişlerde şiddete uğrayan kadın arkadaşlarımızın yanında yer alıyoruz dedi.

SÜTAŞ'ta Yaşanan Şiddet ve Mobbingi Unutmadık

Son dönemlerde işyerinde uygulanan şiddetin örneklerinden birinin de SÜTAŞ'ta yaşandığını söyleyen Marş sözlerine şöyle devam etti: “Sendikalı ve güvenceli çalışmak isteyen işçiler işten çıkarıldı ve işe geri dönmek için direnişe geçen işçilerin bulunduğu alana tezek döküldü. İşçilere yönelik bunca baskı ve şiddete rağmen TÜSİAD eski başkanı olan Muharrem Yılmaz daha sonra kameraların karşısında 'Bizler SÜTAŞ fabrikalarında büyük bir aileyiz' dedi. Bizler SGBP Kadın Koordinasyonu olarak ailenin kadınlar için nasıl bir şiddet yuvası olabileceğinin bilincindeyiz. Muharrem Yılmaz'ı da arkadaşlarımıza uygulanan şiddet ve mobbingi de unutmadık. SÜTAŞ ürünlerini tüketmeyerek unutturmayacağız.”

SGBP Kadın Koordinasyonunun düzenlediği eylem atılan sloganların eşliğinde son buldu.