• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Gemlik Gübre Üyeleriyle Değerlendirme Toplantısı

Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar, Genel Sekreterimiz Ahmet Kabaca, Genel Mali Sekreterimiz Turgut Düşova, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Mustafa Mesut Tekik, Genel Yönetim Sekreterimiz Ünal Akbulut,  6 ayı aşkın süredir grev sürecinde olan Gemlik Gübre işçileri ile bir araya  gelerek değerlendirme toplantısı yaptılar.

15.03.2017

14 Mart Salı günü gerçekleşen toplantıya Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar, Genel Sekreterimiz Ahmet Kabaca, Genel Mali Sekreterimiz Turgut Düşova, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Mustafa Mesut Tekik, Genel Yönetim Sekreterimiz Ünal Akbulut, Sendikamız Hukuk Müşaviri Av. Abdi Pesok, Sendikamız toplu iş sözleşmesi uzmanı Av. Serpil Aksakal, Bursa Şube Başkanımız Erhan Yakışan, Şube Başkan Yardımcılarımız Hüseyin Gürkaş, Ersin Birgül (Mali), Gemlik Gübre Temsilcilerimiz ve grevdeki tüm üyelerimiz katıldı.

Bursa Şubemiz kapsamında bulunan 335 üyemizin çalıştığı  Gemlik Gübre A.Ş ile sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle 22 Ağustos 2016 tarihinde greve çıkılmıştı. Bu süre içinde yapılan oturumlar ve genel konuları değerlendirmek üzere tüm üyelerimizle bir araya gelindi.

Bursa Şube Başkanımız Erhan Yakışan grevdeki üyelerimizi selamladı ve bir açış konuşması gerçekleştirdi. Zor bir süreçten geçildiğini, merkeziyle, tüm şubeleriyle, üyelerinin destekleriyle bu grevi başarıya ulaştıracaklarını, TİS’i imzalayacaklarını ve fabrikaya davulla zurna  eşliğinde gireceklerine inancının tam olduğunu belirtti. Başkan Yakışan konuşmasının ardından Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar’ı takdim etti.

Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar, Merkez Yönetim kurulu adına  yaptığı konuşmasında;  Gemlik Gübre'de toplu iş sözleşme sürecinde (TİS) başından itibaren üyelerimizin hak ve menfaatleri doğrultusunda bir sözleşme stratejisi geliştirdiğini, müzakereden ve uzlaşmadan yana olduklarını, 22 Ağustos 2016 tarihinde çıktığımız Gemlik Gübre Grevinin,  TİS imzalanıncaya kadar aynı kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

Genel Başkan Yaşar; Grevin tüm kararlılığıyla sürdüğünü, Petrol-İş Bursa Şubesi'ne bağlı 335 üyemizle başlattığımız grevin başarıya ulaşması noktasında sendikamızın 40 bine yakın üyesiyle dayanışma içerisinde olacaklarını ifade etti.

Yaşar; Gemlik Gübre işvereninin tutarsız, gerçekleri çarpıtan ve basına yansıtılan  açıklamalarının birliğimizi ve beraberliğimizi bozamayacağını belirtti.

Üyelerimizden gelen sorular  sendikamız hukuk müşaviri Abdi Pesok ve  sendikamız toplu iş sözleşmesi uzmanı Av. Serpil Aksakal tarafından cevaplandı.