• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Gemlik Gübre'de Eyleme Engelleme

22.07.2016

Bursa Şubemize bağlı işyerlerinden Gemlik Gübre A.Ş. işyerinde 15 gündür devam eden düdüklü protesto eylemlerini dün itibari ile işveren ülkemizde ilan edilen içinde OHAL'i gerekçe göstererek durdurmak istedi.

Fabrika güvenliğini kart basma yerine yönlendirerek işyerine çalışmaya giden 16:00/24:00 vardiyasındaki üyelerimizi düdüklü protesto yapılırsa içeri almamalarını söyledi. Orada bulunan Şube Başkanımız Erhan Yakışan “düdüklü protesto yapmamıza izin verilmiyorsa biz de işe girmiyoruz” diyerek fabrika önünde düdüklü protestoya devam etti. Fabrika önündeki üyelerimize açıklama yapan Şube Başkanımız “eylemlerimize izin verilmezse biz de içeri girmeyeceğiz” dedi. Dışarıda 2,5 saat süren eylemin ardından işverenin geri adım atmasıyla üyelerimiz düdüklü protesto yaparak iş yerine giriş yaptılar. Bursa Şubemiz bundan sonraki süreçte de tüm vardiya giriş ve çıkışlarında eylemlerinin  devam edeceklerini bildirdiler.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı