GREV

Gemlik Gübre'de Greve Çıkıldı

Bursa Şubemizin kapsamında olan 335 üyemizin çalıştığı Gemlik Gübre San. A.Ş. İşletmesi'nde uzun süredir devam eden toplu sözleşme sürecinde anlaşma sağlanamaması üzerine, 22.08.2016 tarihinde greve çıkıldı.

22.08.2016

Bursa Şubemize bağlı Gemlik Serbest Bölgesi'nde faaliyet gösteren Gemlik Gübre San. A.Ş. işyerinde toplu iş sözleşmesinde yaşanan anlaşmazlıktan dolayı 22 Ağustos Pazartesi günü saat 9:00'da greve  çıkıldı. Greve Genel Merkez Yöneticilerimiz, Petrol-İş Sendikası İzmir, Aliağa, Gebze, Kocaeli ve Bandırma Şube Başkanlarımız ve Yardımcıları, Türk-iş 8. Bölge Temsilcisi Sabri Özdemir ve Türk-İş'e bağlı sendikaların Bursa şubelerinin başkanları katıldı. Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar bir konuşma yaparak basına ve kamuoyuna değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Ali Ufuk Yaşar, "Bizler işçilerimizin insani haklarını istedik. Hak etmediğimiz hiçbir şeyi talep etmedik. Ücretlerinin bugünün hayat şartlarına uygun seviyeye gelmesini istedik. Pek çok fedakârlık da yaptık, ama işveren ısrarla anlaşmaya yanaşmadı. Günün zor şartlarında işverenden biraz anlayış bekledik. 60 günlük toplu iş sözleşmesi sürecimizin sonunda greve çıkacağımızı söylemiştik. 22 Ağustos son tarihti. Bu sabah 08.00 vardiyası ile greve başlamış durumdayız. Tek amacımız, işçilerimizin haklarını almalarıdır. Bizleri kimse yolumuzdan döndüremez” dedi.

Ardından Bursa Şube Başkanımız Erhan Yakışan ve Türk-İş 8. Bölge Temsilcisi Sabri Özdemir konuşma yaptı. Bursa Şube Başkanımız Erhan Yakışan da Mayıs ayından beri yapılan 3 görüşmeden sonuç alamadıklarını ve işverenin yüzde 25’lik ücret artışı ve geçmişe dönük iyileştirme tekliflerini kabul etmediğini belirterek, “Grev; amaç değil araçtır. Kapılar kapanmadı. İşveren çağırsın oturalım çalışanların istekleri doğrultusunda anlaşma yaparak grevi bitirelim. Biz her zaman uzlaşmaya hazırız” diye konuştu. Grev pankartının işyeri önüne asılması ile grev başladı.