• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın Aliağa Şubemizin Temsilciler Kuruluna Katıldı

Basın Servisi
10.04.2014

Aliağa Şubemizin Temsilciler Kurulu 3 Nisan 2014 tarihinde, Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın'ın katılımıyla yapıldı.

ALİAĞA ŞUBEMİZİN TEMSİLCİLER KURULU  SONUÇ BİLDİRGESİ 3 NİSAN -2014

Değerli Çalışma Arkadaşlarım,

Petrol-iş Sendikası Aliağa Şubesi olarak, 03 Nisan 2014 tarihinde Genel Başkanımızın da katılımıyla ikinci temsilciler kurulumuzu yaptık. Gündemimize 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerle ilgili görüşlerin dile getirilmesiyle başladık. Basından da takip ettiğimiz gibi, birçok il ve ilçede şaibelerin yaşandığı bir yerel seçim süreci geçirdik. Yapılan itirazlar sonucunda bazı yerlerde belediyelerin el değiştirdiğini, bazı yerlerde de seçimlerin iptal edildiğini hep birlikte üzüntüyle izledik.

Ayrıca, Aliağa Organize Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren Ravago Petrokimya Üretim A.Ş’de yaklaşık 2 aydır sürdürdüğümüz örgütlenme faaliyetimiz çoğunluğun sağlanmasıyla sonuçlanmış ve Petrol-iş ailesine yeni bir işyeri daha dâhil olmuştur.

Tüm bu yaşananların yanı sıra örgütlü olduğumuz Petkim, Tüpraş, Star ve Saybolt işyerlerimizde yaşanan sıkıntılar ve problemlerde gündeme getirilmiştir. Özellikle Petkim’de bakım gruplarında yaşanan sorunlar tartışılmıştır. Petkim işvereniyle 21.03.2014 tarihinde yaptığımız gündemli toplantıda, M.Y.M ve Satış Lojistik birimlerinde yapılması gereken yeni iş değerlendirmesinin biran önce yapılması gerektiğinin altı önemle çizilmiştir. Ayrıca, görev tanımlarıyla ilgili yaşanan sıkıntıların çözümüne ilişkin çalışmalarımızda devam etmektedir.

Üyelerimizin birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak amacıyla birtakım sosyal etkinlikler düzenlemeyi kararlaştırmış bulunmaktayız. Bunlarından içerisinden ilki şubemize bağlı bir folklor ekibinin oluşturulmasıdır. Bununla ilgili duyurumuzu önümüzdeki günlerde ayrıca sizlerle paylaşacağız.

Emeğe karşı saldırıların arttığı bir dönemde, 1 Mayıs işçi bayramıyla ilgili hazırlıklarımız devam etmektedir. Aliağa emekçileri olarak 1 Mayıs’la ilgili üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getireceğimize olan inancımızla, herkese iyi çalışmalar dileriz.

Saygılarımızla
Petrol-iş Sendikası Aliağa Şubesi
Temsilciler Kurulu Adına
Ahmet OKTAY
Başkan

Kaynak: Aliağa Şubesi