• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Genel Kurul'da sandık krizi

Türk-İş’in 21. Olağan Genel Kurul’u Türk Metal Sendikası’na ait Büyük Anadolu Oteli’nde bugün başlıyor. 8-9-10-11 Aralık tarihlerinde yapılacak Genel Kurul öncesi seçim kurulu kritik bir karara imza attı.

İLKAY AKKAYA / AYDINLIK
08.12.2011

Türk-İş’in 21. Olağan Genel Kurul’u Türk Metal Sendikası’na ait Büyük Anadolu Oteli’nde bugün başlıyor. 8-9-10-11 Aralık tarihlerinde yapılacak Genel Kurul öncesi seçim kurulu kritik bir karara imza attı. Türk İş, yolsuzluk iddiaları ile Genel Kurul’a hazırlanırken Seçim Kurulu da, sendikaların Genel Kurul’un yapılış usulüne yönelik başvurularına ilişkin kararını açıkladı.

Genel Kurul’da oy kullanma işlemi dört ayrı sandık da değil iki sandıkta yapılacak. Sendikalar, Türk’iş yönetiminin ilçe seçim kuruluna, delegelerin üyesi oldukları sendikalara göre sıralanmasını ve  dört ayrı sandık oluşturulması talebiyle başvurmasına serbest ve gizli oy kullanma ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle ihtarname göndererek karşı çıkmışlardı.

Sandıkların açılıp, oylar sayıldığında hangi sendika delegesinin hangi adaya oy verip vermediğinin kolaylıkla anlaşılacağı ve delegenin iradesinin tahakküm altında kalacağından  endişe eden sendikalar, ilçe seçim kurulundan delege listelerinin ad ya da soyad esasına göre sıralanmasını ve delege sayısı dikkate alınarak an fazla iki sandık kurulmasını istedi. İlçe seçim kuruluda dört sandık yerine iki sandık kurulması kararını verdi.

devamı için:

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı