• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Genel Merkez Yöneticilerimiz Bandırma Şubemizin İftar Yemeğindeydi

Bandırma şubemizin 11 Temmuz Cumartesi günü Prenses Düğün Salonu’nda düzenlediği iftar yemeğine Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın, Genel Sekreterimiz Ali Ufuk Yaşar, Genel Yönetim Sekreterimiz Ahmet Kabaca katıldı. İftar yemeğinde Eti Maden ve BAGFAŞ’dan emekli olan 82 üyemize plaket verildi.

15.07.2015

Bandırma şubemizin 11 Temmuz Cumartesi günü düzenlediği iftar yemeğine ayrıca, CHP Balıkesir milletvekili Ahmet Akın, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Muzaffer Şenveli, BAGFAŞ A.Ş. Genel  Müdürü Ahmet Odabaşı, parti ilçe başkanları, sendika ve meslek örgütü temsilcileri ile 650 üyemiz eş ve çocukları ile birlikte katıldı.

Özelleştirmeye izin vermeyeceğiz

İftardan sonra ilk konuşmayı yapan Bandırma Şube Başkanımız İsmail Kayan, geçtiğimiz günlerde iki enerji yatırımının açılışı için Gönen ve Bandırma Edincik‘i ziyaret eden Enerji Bakanı Taner Yıldız’a, özelleştirme ile ilgili kaygıların dile getirildiği bir dosya sunduklarını ifade etti. Yıldız, Bandırma Eti Maden İşletmeleri bünyesindeki sülfürik asit  tesisinin özelleştirileceği yönünde kamuoyunda bir kanaat oluştuğunu, Bakan Yıldız’dan bu konuda söz aldıklarını belirterek, sendika olarak  özelleştirmeye asla izin vermeyeceğiz, dedi.

Sendika olmadan olmaz

Kayan’dan sonra söz alan Genel Başkanımız Öztaşkın, “Sendikasız bir işçinin, işçilik yaşamı boşa geçmiş demektir. Sendikalı olmak bizleri birleştirir ve mücadele gücümüzü artırır. Bandırma Asit Fabrikası’nın özelleştirilmek istendiğini duyuyoruz.Buna izin vermeyeceğiz. Bandırma önceki yıllarda bor madenlerine nasıl sahip çıktıysa, asit Fabrikası'na da sahip çıkacaktır. Asit Fabrikası'nın özleştirilmesini engelleyeceğiz. İşçiler son yıllarda kazanılmış birçok hakkını kaybetti. Yeni hükümetin programının, bir avuç zenginin haklarını değil; emekçinin hakkını gözeten, sosyal içerikli, ülkenin geleceğini koruyacak şekilde olmasını istiyoruz.’’ diyerek konuşmasını tamamladı.