• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Divan Turizm İşçileri:

Geri Adım Atmayacağız!

Sendikalaştıkları için çeşitli gerekçelerle işten çıkarılan 55 Divan Turizm AŞ. işçisi, üretim alanları önünde kurdukları çadırda 60 gündür direnişte. Bugün İSİG Kadın Meclisi ile beraber direnişteki Divan işçilerine dayanışma ziyaretinde bulunduk.

17.04.2015

DİSK/Gıda-İş Sendikasına üye oldukları için huzuru bozma, disiplinsizlik gibi gerekçelerle işten çıkarılan Divan Turizm AŞ. işçileri 60 gündür direnişte. İSİG Kadın Meclisi ile beraber dayanışma ziyaretinde bulunduğumuz işçiler, geri adım atmayacaklarını, direnişlerini sonuna kadar sürdüreceklerini söylediler.

Sendikalı olduğumuzun duyulmasıyla işten çıkarıldık

Çalışma koşullarından şikayetçi olan işçiler, çok düşük ücretle çalıştıklarını, çok fazla mesaiye kaldıklarını ve sık sık hakarete maruz kaldıklarını ifade ettiler. İşyeri yönetimiyle birçok kez görüştüklerini dile getiren işçiler, fakat bir sonuç alamadık, dediler. Çalışma koşullarının kötülüğünden dolayı sendikalı olmak istediklerini kaydeden işçiler, sendikalı olduklarının duyulmasıyla birlikte işten çıkarıldıklarını söylediler.

Direnişteki işçilerden Gizem Uluer, altı yıldır Divan Turizm'de çalıştığını, çalıştığı süre zarfında da arkadaşlarıyla birlikte birçok olumsuz ve küçümseyici tavra maruz kaldıklarını söyledi. Çalışma koşullarının zorluğunu dile getiren Uluer, işçilerin işten çıkarılmasıyla işyeri içinde bazı düzeltmeler yapıldığına dikkat çekti. 

Sedef Erdal ise sendikayla görüşülmeye başlandığı duyulunca işten çıkarıldıklarını, ilk önce üç işçinin daha sonra da dokuz işçinin işten çıkarıldığını belirtti. İşten çıkarılanlara destek için fabrika genelinde yemek boykotu yapıldığını dile getiren Erdal, sonrasında işyeri yönetimi ile yaptığımız tüm görüşmeler sonuçsuz kaldı dedi.

Ziyaret esnasında direnişteki Maltepe Üniversitesi Hastanesi işçilerinden gelen dayanışma mektubu da okundu. Divan işçileri de Maltepe Hastanesi işçilerine iletilmek üzere bir mektup yazdı. Ziyaret toplu çekilen fotoğraflar ve atılan sloganlarla son buldu.