• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

EATON İşçileri:

Greve Hazırız!

17 Haziran Çarşamba günü greve çıkmaya hazırlanan Petrol-İş Sendikası İstanbul 1 No'lu Şubesi'ne bağlı EATON Corporation'da uyarı eylemleri devam ediyor. 12 Haziran Cuma günü yaklaşık 2 bin işçi Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nden Çerkezköy merkeze yaklaşık 10 km'lik bir yürüyüş gerçekleştirdi.

15.06.2015

İstanbul 1 No'lu şube kapsamında bulunan ve bin 871 üyemizin çalıştığı Çerkezköy'de kurulu EATON Corporation'da, toplu iş sözleşmesi sürecinde anlaşma sağlanamamasından dolayı 17 Haziran Çarşamba günü grev uygulama kararı alındı. İşçiler yaptıkları eylemlerle greve hazır olduklarını ilan etti.

12 Haziran Cuma günü yapılan yürüyüşe fabrika önünde toplanan 2 bin civarında işçi katıldı. Organize sanayide bir araya gelen işçiler buradan Çerkezköy merkeze yaklaşık 10 km'lik bir yürüyüş gerçekleştirdi. Burada yapılan basın açıklamasına Petrol-İş Sendikası Genel Sekreteri Ali Ufuk Yaşar ile Petrol-İş Sendikası eski yöneticilerinden Adnan Özcan, İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Baranlı, başkan yardımcıları Yılmaz Akay ve Abidin Kaya, Trakya Şube Başkanı Turgut Düşova ve başkan yardımcıları Hasan Oğuz Keser ve Ercan Yavuz katıldı. Ayrıca Türk-İş İstanbul 1. Nolu Temsilcisi Faruk Büyükkuçak,Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak da katılarak eyleme destek verdi.

Birlik ve beraberliğin en güzel örneğini verdik

Alanda bir konuşma yapan Petrol-İş Sendikası Genel Sekreteri Ali Ufuk Yaşar şunları söyledi: "İşveren Türk-İş’in açıkladığı açlık sınırının altında bir ücreti bize reva görüyor. Biz bu ücret seviyesini kabul etmiyoruz. Kararlıyız ve hakkımızı alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bundan böylede tavrımız kesin ve kararlı olacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bugün birlik ve beraberliğin en güzel örneğini verdik. Son kez işvereni uyarıyoruz. Eğer hakkımız olanı vermezseler 17 Haziran’da greve çıkacağız.” dedi.

Petrol-İş Sendikası İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Baranlı ise,  "Bugün 10 kilometre yürüyerek Polimer işverenini protesto ediyoruz. İşverenin uzlaşmaz tutumu nedeniyle greve hazırız. Biz hakkımızın karşılığını almak istiyoruz. Polimer alın terimiz sayesinde sayılı şirketler arasına girerken işçisini görmezlikten gelemez. Haklıyız ve hakkımız olanı gerekirse grevle alırız.”diye belirtti.

Basın açıklamasının ardından toplanan kalabalık sloganlar eşliğinde dağıldı.