• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Gübretaş İlkokulu'nun Yeni Öğretim Yılı İçin Açılışı Yapıldı

Gübretaş tarafından Kocaeli Başiskele'ye yaptırılan Gübretaş İlkokulu'nun 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı için ilk ders zili çaldı.

17.09.2014

Gübretaş İlkokulu'nun 15 Eylül Pazartesi günü yapılan açılışına Vali Ercan Topaca, CHP Milletvekili Haydar Akar, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mehmet Karadeniz, Petrol-İş Genel Sekreteri Ali Ufuk Yaşar, Petrol-iş Kocaeli Şube Başkanı Salih Akduman, Gübretaş Genel Müdürü Osman Balta, Fabrika Müdürü Necdet Barlas, çok sayıda protokol üyesi, öğrenci ve veli katıldı.

Kocaeli Valiliği ile Kasım 2012’de imzalanan protokolle yaptırılma kararı alınan Gübretaş İlkokulu’nun inşasına projelendirme aşamasının ardından geçen yıl başlandı. Dokuz ayda tamamlanarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devri gerçekleştirilen ilkokulun ilk yılında 10 öğretmen ve bir idareci ile 210 öğrenciye hizmet verecek.

Sosyal alanlarının tamamı engellilere uygun yapılan okulun tamamı AB standartları göz önünde bulundurularak inşa edildi.  3 milyon 750 bin liraya mal olan okul 4 katlı olarak inşa edildi.  24 derslik, 19 fen laboratuarı, bilgisayar sınıfları, çok amaçlı salonları ile örnek olan ilkokul, 720 öğrenci kapasiteli.