Gübretaş'ta Üretim Durdu

21.05.2015

Sendikamızın Gübretaş işyerinde 28 Mayıs’ta greve çıkma kararı alınmasının ardından Kocaeli şubemize bağlı işyerinde  22 Mayıs sabahı fabrika girişinde basın açıklaması yapıldı. Vardiyayı teslim almayan işçilere hitaben konuşma yapan Kocaeli Şube Başkanımız Salih Akduman, işverenin seslerini duyurana kadar üretim yapmayacaklarını,  mutlaka kazanacaklarını ve grev ile bu mücadelelerini taçlandırdıklarını kaydetti.

D-100 karayolu kenarında servislerden inerek fabrika önüne yürüyen Gübretaş çalışanları burada alkış ve sloganlarla taleplerini dile getirdi. Fabrika önünde açıklama yapan Şube Başkanımız Salih Akduman, “Uzun zamandır görüşmeler devam ediyordu. İşveren uzun süredir ses vermiyor. Eğer işverenden ses soluk çıkmazsa biz 28 Mayıs günü ses çıkaracağız. Üreten bizsek mutlaka kazanacağız. Bunun başka bir yolu yok” dedi.

Gübretaş gelecek güzel günlerin başlangıcı olacak

İşverenin yüzde 5 oranında zam teklifinden sonra bir teklif getirmediğini söyleyen Akduman, “Türkiye’de enflasyon 2,3 yıllık enflasyon ise 8,7 oranındaymış. Bu ülkede ilkokul çocuğuna sorsanız bunun gerçek enflasyon olmadığını söyler. Devletimiz bizi kazıklıyor. Pinpon topunun enflasyonla ne ilgisi var. Böyle bir dünya yok. Başka bir dünyanın yolunu açacağız. Gübretaş’ta bu sözleşme değişimin öncüsü olacak. Gelecek güzel günlerin başlangıcı olacak. Pinpon topu, havyar ile belirlenen bir enflasyonu yaşanan enflasyon olarak bize yutturmasınlar” dedi.

Akduman, “Biz bu ülkeyi seviyoruz. Gidecek başka yerimiz ve vatanımız yok. Vatan için ölmeye hazırız. Fabrikada gerektiğinde hayatımızı verip çalışıyoruz. Burada hakkımız olan bir kar var ve o karı istiyoruz. Fazlasını istemiyoruz. Hak ettiğimizi istiyoruz. Biz ses veriyoruz onlar duymuyor. O yüzden iş başı yapmıyoruz. Hiç kimsenin muhatabı değilsiniz. Muhatap sendikadır. Size bir şey sorulursa gelsinler sendikaya söylesinler. Size bir şey söylediklerinde mutlaka sendikaya yönlendirin. Cesaretleri varsa bize söylesinler” diye ifade etti.

İşverenden sözleşme görüşmesi teklifi gelmesi üzerine saat 10:00'da işçiler tarafından vardiya teslim alınarak üretime devam edildi.