• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Petrol-İş Arşiv Düzenleme Çalışmaları İlk Yazılı Ürününü Verdi:

“GÜCÜMÜZ BİRLİĞİMİZDİR”

Petrol-İş Sendikası'nın, 1955 ve 1983 yılları arasındaki döneme ilişkin basın bildirilerinin yer aldığı  “Gücümüz Birliğimizdir” kitabı yayımlandı. Eylül 2008'de Petrol-İş Genel Merkezi'nde bulunan arşivin düzenlenmesiyle başlayan çalışmalar ilk yazılı ürününü verdi.

14.10.2014

Petrol-İş Sendikası işçi sınıfı hareketine ve sendikal yaşamın tarihine katkı sunmak amacıyla 2008'de arşiv çalışması başlattı. Bu çalışmanın devamı olarak kuruluşundan, 12 Eylül 1980 darbesine kadar, 6 Kasım 1983 seçimlerinde Turgut Özal'ın başbakan olduğu süreci de içeren basın bildirileri ve açıklamalarını yayımlamaya karar verdi.

Bu doğrultuda çıkarılan “Gücümüz Birliğimizdir” kitabında söz konusu döneme ilişkin basın bildirilerinin tamamı yer alırken, bu metinlerin orijinallerine sadık kalındı.  İşçi sınıf ve sendikal hareketin hem ülke hem de dünya konjonktürüyle birlikte izlenilmesini kolaylaştırmak amacıyla konusal ayrıma gidilmeyen kitapta kronoloji esas alındı.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı