TPIC İşçileri:

“Güvenceli ve Kalıcı İş İstiyoruz”

Güvenceli ve kalıcı iş talebiyle eyleme geçen TPIC işçilerinin sözleşmeleri 6 ay daha ücretli izinli olarak uzatıldı. Ücretleri asgari ücret üzerinden ödenen ve altı ay sonunda işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya olan işçiler mücadeleye devam ediyor.

09.03.2015

TPAO, 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle TPIC'ten hizmet alımını durduracağını duyurmuş, bu durum işçileri harekete geçirmişti. TPAO’ya ait nakliye araçlarının kuleleri almasını engellemek için işçilerin kendilerini kulelere kapatması ve yürütülen müzakereler sonucunda, sondaj işçilerinin iş akitlerinin feshi durduruldu. Fakat işçiler altı ay sonunda işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya.

TPIC İşçisinin Mücadelesi Büyüyor

Bu süreçte bölgede faaliyet yürüten birçok siyasi parti ve STK, TPIC işçilerine destek verdi.
6 Ocak Salı günü TPAO Batman Bölge Müdürlüğü önünde  bir eylem yapıldı. Eyleme Petrol-İş Sendikası merkez yöneticileri, Batman şube yöneticileri katılırken, Batman Belediyesi ve Ticaret ve Sanayi Odası'ndan temsilciler de katılarak destek verdi.

11 Ocak Pazar günü DİSK Diyarbakır ve Van temsilcilikleri ile DİSK yönetim kurulu üyesi Tayfun Göngür de Petrol-İş Batman şubesini destek amaçlı ziyaret etti.

TPIC işçilerinin mücadelesi daha sonraki süreçte de devam etti. İşçiler yaşadıkları haksızlığı anlatmak için AKP Batman il başkanlığına giderek il başkanı ve heyeti ile görüşme yaptı.

Ardından alınan karar doğrultusunda, Batman'dan altı, Adıyaman'dan bir temsilci, 15 Şubat'ta Ankara'ya milletvekilleri ile görüşmede bulunmak için gitti.

TPIC işçileri 6 aydan sonraki akıbetlerinin netlik kazanması için Meclis'te, içlerinde AKP, CHP, HDP ve MHP milletvekillerinin olduğu bir dizi görüşme gerçekleştirdi. Milletvekillerine Petrol-İş Sendikası'nın hazırladığı dosya sunuldu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Meclis HDP Grubu toplantısında TPIC işçileri ile ilgili açıklamalarda bulunurken, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da TPIC işçilerinin durumu hakkında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemi ile TBMM başkanlığına soru önergesi sundu.

Ankara'da yaklaşık 15 milletvekili ile görüşerek geri dönen işçiler, güvenceli ve kalıcı iş talep ediyor.

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...