• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

SGBP Kadın Koordinasyonu 8 Mart'ta Kadıköy'deydi:

“Güvenceli ve Sendikalı İş, Şiddetsiz Bir Yaşam İstiyoruz!”

SGBP Kadın Koordinasyonu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde üye sendikalardan kadınların katılımıyla Kadıköy'deki mitingde yerini aldı.

09.03.2015

Bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde binlerce kadın Kadıköy'deki mitingde buluştu. 8 Mart Kadın Platformu tarafından düzenlenen mitinge pek çok demokratik kitle örgütü, siyasi parti, dernek, meslek, mahalle örgütlenmesi ve kurum katıldı.

İçlerinde Basın-İş, Belediye-İş, Deriteks, Kristal-İş, Petrol-İş, Tekgıda-İş, Tezkoop-İş, Tümtis, TGS'nin bulunduğu SGBP Kadın Koordinasyonu da Kadıköy'deki mitingde yerini aldı. Haydarpaşa Numune Hastanesi önünde toplanan grup, buradan  “Güvenceli İş Şiddetsiz Yaşam İstiyoruz”, “Kadınlar Evde İşte Direnişte” sloganları atarak miting alanına yürüdüler.

Direnmeye ve Yaşamı Savunmaya Devam Edeceğiz

Miting alanında yapılan basın açıklaması, Özgecan Aslan ve artan kadın cinayetlerini ilk sıraya koyarak başladı. Açıklamada erkek egemen kapitalist sistemin ve şiddeti yeniden üreten açıklamaların, kadın cinayetlerini  arttırdığına vurgu yapıldı. Bununla birlikte kiralık işçi bürolarıyla kadınların emeklerinin daha güvencesiz, daha ucuz ve daha değersiz hale getirilmeye çalışıldığı  ifade edildi. Kadınlar tüm bunlara rağmen direnmeye ve yaşamı savunmaya devam edeceklerini söylediler.

Halaylarla ve sloganlarla coşkulu geçen miting, Grup Sarya ve Ahu İrani şarkıları ile son buldu.