• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Petrol-İş Sendikası 1 Mayıs'ta Alanlarda:

Hiçbir Ayrım Gözetmeden İşçilerle Birlikteyiz

Petrol-İş Sendikası Merkez Yönetim Kurulu adına Genel Başkan Mustafa Öztaşkın ve Genel Sekreter Ali Ufuk Yaşar, şubelere gönderdikleri yazı ile Petrol-İş Sendikası'nın 1 Mayıs'a ilişkin genel yaklaşımını bildirdiler. Bu yıl da önceki yıllarda olduğu gibi hiçbir ayrım ve fark gözetmeden; tüm işçiler, emekçiler ve emeğin dostlarıyla birlikte alalarda ortak bir kutlama yapılacak.

16.04.2015

Petrol-İş Sendikası Merkez Yönetim Kurulu, “İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü” olan 1 Mayıs'ı, şubelerinin de kendi bölgelerinde aktif katılımıyla, alanlarda emekçiler ve emek dostlarıyla birlikte ortak kutlama kararı aldı. 

Konfederasyonumuz Türk-İş başta madenler olmak üzere iş cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla 1 Mayıs'ı Zonguldak'ta gerçekleştireceği bir miting ile kutlama kararı almıştı. Bu mitinge Petrol-İş Sendikası da Düzce şubesiyle birlikte katılarak temsil edecek. Diğer şubelerimiz de kendi bölgelerinde gerçekleştirilecek olan organizasyonlara, 1 Mayıs'ın özüne uygun şekilde hiçbir ayrım ve fark gözetmeden; işçiler, emekçiler ve emek dostlarıyla birlikte katılacak

1 Mayıs'a ilişkin gönderilen yazı ile şubelerimizin kendi bölgelerindeki 1 Mayıs kutlamalarının içinde aktif rol alarak, üyelerimizin en geniş katılımlarını sağlaması, kendi bölgesinde kutlama yapılmıyor ise en yakındaki 1 Mayıs kutlamalarına katılmaları gerektiği vurgulandı.